Els acampats a Barcelona temen un desallotjament després que un grup hagi abandonat

Publicat 9/11/2019 16:50:45CET
Un centenar de tendes de campanya continuen a l'acampada de plaça Universitat dissabte 9 de novembre, coincidint amb la jornada de reflexió.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

Les persones que continuen acampades a la plaça Universitat de Barcelona han explicat aquest dissabte que tenen por d'un desallotjament després que una part dels acampats abandonés la concentració la nit de divendres després d'una divisió d'opinions en l'assemblea sobre si desconvocar la protesta.

Un dels activistes que continua a la plaça, en Marc, ha dit en declaracions als periodistes que els qui han abandonat l'acampada a les portes de les eleccions formen part d'organitzacions vinculades a partits polítics, i ha esmentat Jovent Republicà i Arran.

"Les joventuts polítiques que han desconvocat la protesta ho tenien decidit des del principi", i ha criticat que no avisessin prèviament.

En canvi, un dels joves que participava en les comissions de treball de l'acampada i ha abandonat la protesta ha declarat que, encara que a l'acampada hi havia gent que militava en diverses organitzacions, "tots anaven a títol individual".

En un comunicat, els activistes que han donat per acabada la protesta han explicat que van prendre la decisió d'"apostar per treballar per a l'autodeterminació i un futur digne a cada barri" de Catalunya a través dels CDR, els col·lectius feministes, el moviment ecologista, els sindicats d'habitatges i altres organitzacions.

Segons un altre activista que no ha abandonat la concentració, en Jorge, l'escissió ha tingut lloc per un intent de boicotejar la sobirania de l'assemblea: "Ja portem diversos dies en què les organitzacions dels partits polítics dirigien l'acampada".

També ha destacat que no s'han complert els cinc punts del manifest de la protesta, i considera "absurd i un engany acabar una acampada sense haver aconseguit cap de les seves finalitats", mentre que aquells que han marxat celebren que aconseguissin evitar que Vox fes un acte electoral a la plaça Universitat.

"ROBATORI" DELS DINERS RECAPTATS

En relació a l'acusació que els qui han abandonat la concentració s'han apropiat dels diners que havien recaptat aquests dies, en Jorge ha criticat que la comissió que s'ocupava d'aquesta qüestió "sempre ha estat una entitat opaca" i que no saben qui està darrere d'ella, i diu que no saben la quantitat de diners que s'han emportat.

Segons el comunicat dels activistes que han marxat, "tots els diners han estat destinats íntegrament a les entitats que defensen jurídicament" les persones que han estat detingudes durant aquestes últimes setmanes, i destaquen que no s'inverteixen en organitzacions juvenils ni polítiques.

Arran també ha desmentit les acusacions en un comunicat: "Ni Arran ni cap organització política ha usurpat l'espai ni ha robat els diners de la caixa de resistència".