Publicat 19/1/2019 14:31:54 +01:00CET

Élite Taxi demana a l'assemblea de vaguistes evitar enfrontaments amb conductors de VTC

El portaveu d'Élite  Taxi, Tito Álvarez, intervé en assemblea
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha demanat aquest dissabte durant la primera intervenció en l'assemblea de taxistes en vaga evitar enfrontaments amb els conductors de turismes amb llicncia de Vehicle de Turisme amb Conductor (VTC).

En l'assemblea, convocada a les 12.30 hores d'aquest dissabte al passeig de Grcia, Álvarez ha animat als assistents a calmar els nims davant els conductors d'Uber i Cabify, que creu que els estan provocant i gravant durant les mobilitzacions de taxistes per deslegitimar la seva protesta.

També s'ha referit als set detinguts aquest divendres per presumptes danys i desordres durant les protestes de taxistes a Barcelona: "Aquestes persones s'han equivocat, no ho han fet bé, per estarem al seu costat i els enviarem advocats perqu són víctimes dels quals des de dalt estan permetent el que passa als carrers".

"Estem patint la violncia del capitalisme. És terrorisme d'Estat", ha afirmat Álvarez, que ha insistit que els taxistes no són un collectiu violent i ha animat als assistents a l'assemblea a calmar als seus companys si veuen a un desesperat o que intenta enfrontar-se amb conductors de VTC.

El sector del taxi en l'AMB est en vaga indefinida des del divendres per forar una regulació dels vehicles VTC que els permeti operar només en trajectes sollicitats amb antelació, ja que estan disconformes amb la proposta de la Generalitat de limitar-ho a 15 minuts d'antelació.

En l'assemblea d'aquest dissabte hi ha hagut moments de tensió i un dels assistents ha agredit un periodista.