Publicat 5/8/2019 16:33:41 +02:00CET

Egipte diu que el cotxe implicat en una explosió al Caire anava a ser utilitzat en un atemptat

MADRID, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Egipte ha afirmat aquest dilluns que el cotxe implicat durant la matinada en una explosió al centre de la capital, al Caire, portava explosius que anaven a ser utilitzats en un atemptat.

El Ministeri de l'Interior ha indicat que el vehicle va ser robat fa diversos mesos a Menufiya i ha agregat que es dirigia al seu objectiu al moment de l'explosió, segons ha informat el diari local 'Al Ahram'.

Així mateix, ha atribuït la responsabilitat al grup Hasm, al que les autoritats vinculen amb l'organització islamista Germans Musulmans, sense donar detalls sobre quin era l'objectiu de l'atemptat que havia estat planificat.

L'explosió s'ha produït davant de l'Institut Nacional del Càncer d'Egipte després que el vehicle hagi col·lisionat amb altres cotxes, causant 20 morts i 30 ferits.

La Universitat del Caire --a la qual està afiliada l'Institut Oncològic-- ha negat que l'explosió s'hagués produït a l'interior del recinte o que el foc s'hagués estès al centre. "Tots els pacients i treballadors estan bé", ha agregat.

El grup Hasm, considerat com una formació terrorista per Egipte, ha reclamat l'autoria de diversos atemptats executats contra les forces de seguretat en els últims mesos.