Actualitzat 19/04/2023 13:39

Effic i Kutxabank col·laboraran en el finançament de la millora energètica d'habitatges

El consejero delegado de Anticipa Real Estate y Aliseda Inmobiliaria, Eduard Mendiluce, y el director general de la red minorista de Kutxabank, Eduardo Ruiz de Gordejuela
EFFIC - KUTXABANK

El finançament que ofereixen les entitats podrà arribar al 100% del pressupost d'obres escomeses per Effic, amb un termini màxim de 15 anys

BILBAO, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

Effic, la unitat de negoci d'Anticipa Real Estate i Aliseda Inmobiliaria per rehabilitar habitatges amb objectius d'eficiència energètica, ha formalitzat un acord amb Kutxabank i la seva filial Cajasur per facilitar l'accés a finançament a les comunitats de propietaris i els particulars que vulguin gestionar la seva reforma amb els fons europeus Next Generation.

A través d'aquest conveni, Kutxabank i Cajasur oferiran als clients d'Effic condicions avantatjoses de finançament mitjançant un préstec que podrà arribar fins al 100% del pressupost de l'obra, amb la subvenció europea com l'aval d'aquest préstec, que es pot pagar en un termini màxim de 15 anys.

Aquesta subvenció pot arribar a cobrir el 80% del cost de l'obra en funció de l'eficiència energètica que s'aconsegueixi després de la rehabilitació, segons ha informat Kutxabank.

L'acord l'han subscrit el conseller delegat d'Anticipa Real Estate i Aliseda Inmobiliaria, Eduard Mendiluce, i el director general de la xarxa minorista de Kutxabank, Eduardo Ruiz de Gordejuela.

Amb aquest conveni, totes dues parts aposten per la modernització i la millora energètica del parc residencial espanyol. En aquest sentit, Effic estima que les reformes i millores de l'eficiència energètica poden revaloritzar fins a un 10% els immobles, alhora que suposen un mínim esforç econòmic per als propietaris gràcies a la part subvencionada pels fons europeus i a les facilitats de finançament.

"Aquest nou conveni permetrà acostar cada vegada més els beneficis i possibilitats dels fons europeus a la ciutadania, també a través del finançament, i especialment en un context en què la rehabilitació es fa cada vegada més necessària, ja que un 80% de les llars espanyoles compta amb un qualificació energètica baixa", ha destacat Eduard Mendiluce.

Per Kutxabank, ha assenyalat Eduardo Ruiz de Gordejuela, aquest acord suposa "una nova mesura en línia amb el nostre model de banca responsable que dona suport a la transició cap a una economia descarbonitzada, i que aposta des de fa anys per comercialitzar productes financers que afavoreixen les reformes i la compra d'habitatges eficients, a més de l'adquisició de vehicles i electrodomèstics ecosostenibles".

Entre les actuacions escomeses per Effic i finançades per part del Grup Kutxabank hi ha les de millora en eficiència energètica, com les reformes de façana, coberta, millora de l'aïllament dels edificis i canvi de finestres, aerotèrmia i geotèrmia, substitució de calderes i ascensors, il·luminació LED i instal·lació de repartidors de costos energètics, i obres de millora de l'accessibilitat.

Effic fa més d'un any que impulsa i executa projectes de gestió integral dels ajuts europeus i de rehabilitació entre les comunitats de propietaris i particulars de tot l'Estat, "amb l'aval de les més de 50.000 reformes en habitatges realitzades per Anticipa i Aliseda a més de 3.000 municipis", ha destacat Kutxabank.

Com a agent rehabilitador, centralitza i executa de manera integral tot el procés de reforma i millora de l'eficiència energètica d'edificis i habitatges.

D'aquesta manera, elabora l'estudi energètic dels immobles, facilita el finançament de la part no subvencionable de les obres, fa la reforma i lidera tot el procés de tramitació dels ajuts europeus per als seus clients.

Així, a través d'aquesta marca, tant les comunitats de propietaris com els particulars poden assolir els objectius d'eficiència energètica i accedir a les subvencions derivades dels fons Next Generation.

L'estalvi energètic de les reformes es pot calcular mitjançant el simulador energètic disponible en el seu web, que permet introduir les dades bàsiques de l'edifici o habitatge per determinar la reducció d'emissions i l'estalvi en les factures de subministraments després de la rehabilitació proposada.

Aquesta línia de negoci d'Anticipa i Aliseda també compta amb una calculadora que ofereix una simulació del finançament, a partir de les condicions acordades amb l'entitat bancària col·laboradora.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés