Publicat 27/8/2020 12:25:34 +02:00CET

eDreams Odigeo perd 24 milions en el seu primer trimestre fiscal

Dana Dunne, conseller delegat d'eDreams Odigeo (Arxiu)
EDREAMS ODIGEO - Archivo

Les reserves van caure un 87% per efecte de la crisi sanitària

MADRID, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

L'agència de viatges virtual eDreams Odigeo va registrar pèrdues netes de 24,4 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal, finalitzat el 30 de juny, en contrast amb els guanys de nou milions d'euros obtinguts un any abans, ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El grup va registrar una pèrdua neja ajustada de 23,6 milions d'euros entre abril i juny, en plena pandèmia del coronavirus, enfront del benefici ajustat de nou milions d'euros d'un any abans.

eDreams Odigeo va tancar el primer trimestre fiscal amb un marge sobre ingressos de 16,6 milions d'euros, xifra un 88% inferior a de el mateix període de l'any passat. La companyia ha explicat que aquest descens es deu al fet que les reserves van caure un 87% per efecte de la crisi sanitària.

"En el primer trimestre de l'any fiscal es va mantenir la important baixada en les reserves a causa de la propagació de la Covid-19 i a les consegüents restriccions. No obstant això, la millora gradual dels volums des d'abril, al costat de la moderació de les restriccions als viatges, va generar una entrada de capital circulant de 21,6 milions d'euros", ha destacat la companyia.

El resultat brut d'explotació (ebitda) de l'agència de viatges virtual es va situar en 15,6 milions d'euros, enfront dels 19,4 milions positius de l'any anterior, mentre que l'ebitda ajustat també va ser negatiu (-14,7 milions) en contrast amb els 28,1 milions de 2019.

"Malgrat aquest difícil període, el nostre model de negoci ha demostrat solidesa i capacitat d'adaptació, i em satisfà el progrés que hem aconseguit durant el trimestre. Les mesures que adoptem abans de la pandèmia, orientades a assegurar una major diversificació dels ingressos, han demostrat ser molt encertades", ha subratllat el conseller delegat d'eDreams, Dana Dunne.

El grup va tancar el mes de juliol amb una posició de liquiditat de 167 milions d'euros, inclosos els 115 milions d'euros no utilitzats de la seva línia de crèdit renovable. "Això ens assegura una posició sòlida tan aviat es reprengui l'activitat normal", ha ressaltat l'empresa.

ACCELERACIÓ CAP AL MODEL DIGITAL

La crisi provocada per el Covid-19 ha estat un clar accelerador per a la transició cap al model digital, la qual cosa contribueix al fet que l'empresa es beneficiï d'aquest procés de canvi.

Això ja s'adverteix en els resultats del primer trimestre, que mostren un creixement de les reserves a través de dispositius mòbils de fins al 49% del total de reserves de vols, enfront del 40% registrat el primer trimestre de l'any passat.

Al seu torn, el programa de subscripció Prevalgui ha mostrat un increment en el nombre total de subscriptors, arribant fins el 564.000, amb 289.000 nous subscriptors, la qual cosa suposa un alça del 105% respecte a la mateixa època l'any passat.

ESTRATÈGIA

De cara a futur, l'empresa ha assegurat que el negoci es troba ben posicionat per sortir enfortit de la crisi del Covid-19.

Aquesta posició, possibilitada per la solidesa del compte de resultats i pel fet que no tenen obligacions de devolució de préstecs a curt termini, permetrà impulsar la inversió avançant en la seva estratègia perquè els accionistes tinguin un creixement sostenible a llarg termini.

"Si bé la totalitat del sector s'està transformant en una activitat principalment digital, nosaltres ja estem en aquest lloc i comptem amb les nostres plataformes tecnològiques líders. Això no significa que anem a donar-nos per satisfets. Ens proposem mantenir un lloc de lideratge a través del desenvolupament de productes i la innovació per seguir transformant el sector turístic", han assenyalat des de la companyia.

Contador