Publicat 23/12/2019 10:40:32 +01:00CET

Un edifici del 22@ de Barcelona supera els 100 punts del Leed Green Building internacional

Projecte del complex d'oficines del districte 22@ de Barcelona, amb 101 punts del Leed Green Building, un mesurament per punts sobre edificis sostenibles que emet l'US Green Building Council
BARCELONESA DE INMUEBLES - Archivo

Barcelonesa de Inmuebles inverteix 70 milions en "l'únic projecte del món" amb aquesta puntuació

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Un complex d'oficines del districte 22@ de Barcelona ha aconseguit 101 punts del Leed (Leadership in Energy & Environmental Design) Green Building, un mesurament per punts sobre edificis sostenibles que emet l'US Green Building Council.

És el PLATINUM@BCN, un projecte de tres immobles que sumen 24.000 m2 d'oficines i 14.000 m2 d'aparcaments, segons un comunicat de la promotora Barcelonesa de Inmuebles.

L'ocupació actual és del 100%, i alberga empreses com WeWork, N26 i Glovo, i institucions com l'Institut Municipal d'Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona.

Barcelonesa de Inmuebles, que ha invertit uns 70 milions d'euros, ha destacat que és "l'únic projecte del món a aconseguir aquesta puntuació i és un referent mundial en sostenibilitat i innovació".

Inclou la reutilització d'aigües grises i aigües pluvials, reduint un 46,02% el consum d'aigua respecte a altres edificis; equips de climatització i ventilació intel·ligents; lluminàries eficients Led; i connexió a la xarxa urbana de calor i fred Districlima, que estalvia un 44,2% d'energia respecte a complexos similars.

També aposta per les energies renovables en forma de camp solar fotovoltaic en la coberta i per la geotermia per fonamentació termoactiva, que augmenten l'estalvi energètic, amb una contribució d'un 17,2% del total de consum energètic.

S'aconsegueix un 29,87% de contingut de reciclat en cost de materials, un 70,72% de materials regionals i un 100% de fusta certificada FSC (boscos de gestió sostenibles); i dels residus produïts, s'ha reciclat un total del 87,54%.

El president de Barcelonesa de Inmuebles, Ferran Monje, ha destacat l'aposta de treballar i invertir per fer un complex d'oficines capdavanter en matèria sostenible que contribueix "al fet que Barcelona sigui un referent mundial en construcció d'edificis d'oficines sostenibles".