Publicat 3/12/2019 15:26:10 +01:00CET

ECP s'alça amb la Secretaria Primera del Congrés en el desempat i el PSOE es queda amb la segona

Gerardo Pisarello, diputat d'En Comú
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El diputat d'En Comú Podem Gerardo Pisarello s'ha alçat amb la Secretaria Primera de la mesa del Congrés en la votació de desempat que hi ha hagut que celebrar en la sessió constitutiva de la cambra.

A cada votació per triar els membres de la mesa, els diputats només poden posar un nom en la seva papereta i, en el cas dels secretaris, guanyen els quatre amb més suports.

En la votació hi va haver un empat entre els dos candidats més votats, la socialista Sofia Hernanz i el diputat d'Unides Podem, per la qual cosa va caldre organitzar una segona votació per determinar l'ordre.

Després d'"un petit descans de cinc minuts" decretat pel president de la mesa d'edat, Agustín Zamarrón, en el desempat Pisarello ha aconseguit 91 vots davant dels 87 d'Hernanz, amb poca participació perquè nombrosos diputats, entre ells els de Vox, han renunciat votar per no considerar-ho del seu interès.

D'aquesta manera, el diputat d'En Comú Podem es converteix en secretari primer i la diputada balear del PSOE serà segona. La terna es completa amb Javier Sánchez Serna, de Podem, com a secretari tercer, i amb Adolfo Suárez Illana com a quart.

Per contra, han quedat fora els altres dos aspirants: José María Figaredo, de Vox, i José María Espejo Saavedra.