Publicat 10/9/2019 16:12:54 +02:00CET

ECP creu que Sánchez hauria d'estar "en primera línia" defensant la negociació entre el PSOE i Unides Podem

La diputada d'En Comú Podem, Aina Vidal, ofereix declaracions als mitjans de comunicació abans de la Junta de Portaveu del Congrés dels Diputats
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

En Comú Podem (ECP) ha defensat aquest dimarts que el líder socialista, Pedro Sánchez, hauria d'estar "en primera línia" defensant les negociacions entre Unides Podem i el PSOE perquè és el principal interessat que aquestes converses acabin amb un acord.

"Entenc que és el que l'amoïna", ha dit la diputada d'ECP Aina Vidal en declaracions als mitjans, en la mateixa línia que el que va manifestar el líder de Podem, Pablo Iglesias, qui aquest dilluns va admetre que potser l'error de les negociacions del juliol va ser que no les portessin directament tots dos líders.

Vidal s'ha referit a la reunió que els equips negociadors de tots dos partits han tingut aquest dimarts per assenyalar que no hi han arribat contents perquè que fins aquest mateix dilluns els socialistes no els van trucar per confirmar la trobada.

Segons Vidal, la intenció dels socialistes és allargar les converses. Per això ha recriminat a la socialista encarregada de liderar aquestes trobades, Carmen Calvo, que no faci tot el possible per generar un clima de confiança en les converses. "Estarem fins a l'últim minut deixant-nos la pell per aconseguir un govern de coalició plural", ha declarat.

Per Vidal, aquest acord integral s'ha de sustentar sobre tres potes: una organitzativa, una altra programàtica i una altra que contempli mecanismes de presa de decisions per arribar a acords.