Publicat 24/03/2021 13:57CET

Economia autoritza la fusió de CaixaBank i Bankia després del vistiplau de la resta d'autoritats

Archivo - Torres de CaixaBank a Barcelona (Arxiu)
CAIXABANK - Archivo

MADRID, 24 mar� (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital ha aprovat, mitjançant una ordre ministerial, la fusió de Bankia i CaixaBank --grup en què l'Estat comptarà amb una participació del 16,1%--, després d'haver rebut tots els informes de les autoritats competents i l'aval de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Totes dues entitats van presentar el passat 14 d'octubre, data en què es va acordar sol·licitar els informes preceptius als organismes corresponents, la sol·licitud de l'operació de fusió per crear el primer banc d'Espanya.

L'autorització d'Economia arriba després d'haver rebut els informes sense objeccions del Banc d'Espanya, del Servei Executiu de la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (SEPBLAC), de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions.

La CNMC, que era l'últim organisme regulador que faltava per donar l'aprovació, va autoritzar dimarts la fusió per absorció, tot i que subordinada al compliment d'un seguit de compromisos que el nou grup ha presentat per solucionar alguns riscos de competència de determinades àrees, sobretot en banca minorista.

Competència va identificar en l'anàlisi 86 codis postals en què l'entitat resultant quedarà, o bé en una situació de monopoli, sent l'única entitat bancària present en 21 codis postals, o bé en situació de duopoli exposada a feble pressió competitiva, en un radi de 1,5 quilòmetres des de la sucursal en 65 codis postals més.

No obstant això, l'autoritat que presideix Cani Fernández va considerar que els compromisos que va anunciar CaixaBank són adequats per solucionar els problemes que presentava l'operació, en la mesura que neutralitzen o mitiguen els riscos identificats, i vigilarà que es compleixin.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés