Publicat 20/4/2020 22:38:06 +02:00CET

Ecoceutics demana que vulnerables i treballadors recullin les primeres mascaretes

   BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   Les farmàcies d'Ecoceutics a Catalunya han demanat aquest dilluns deixar que vagin a buscar primer les mascaretes els més necessitats; per aquest ordre: els més vulnerables i els empleats a punt de tornar al seu centre de treball.

   La farmacèutica i retail manager d'Ecoceutics, Noelia Álvarez, ha recordat en un comunicat que el sistema informàtic que gestiona prescripcions electròniques no ha suportat aquest dilluns tantes demandes, i que les farmàcies no tenen encara totes les mascarillas anunciades, sinó que les aniran rebent.

   Álvarez ha enumerat els perfils més vulnerables, i pels quals un familiar hauria de recollir la mascareta: contagiats confinats a casa; persones en quarentena per possible infecció; i persones amb cardiopatia, malaltia pulmonar crònica, trasplantats, asmàtics i casos de gravetat similar.

   Quant als treballadors de serveis essencials, ha destacat que a molts d'ells se'ls ha de facilitar protecció en el seu lloc de treball, "però, en cas que faltessin", també són un col·lectiu prioritari.

   A més, ha demanat no desconfinar-se tots solament per anar a cercar-les; que les farmàcies informin que una persona pot recollir la mascareta que toca a cadascun dels membres de la seva unitat familiar, i que informin també de com usar-les amb seguretat.

CAMPANYA D'ECOCEUTICS

   Les farmàcies d'Ecoceutics també difonen des de fa dies a la ciutadania consells sobre el coronavirus mitjançant les xarxes socials i s'han obert a compartir-les amb tot el sector, siguin o no establiments de la companyia, perquè donin a conèixer el que fan des de la seva farmàcia, i ho fan amb la campanya #yomequedoenlafarmacia / #joemquedoalafarmacia.

   A més, s'han adherit a la iniciativa 'Mascareta 19' (de Generalitat, ICD i Mossos) perquè tota víctima de violència de gènere que necessiti ajuda pugui anar a les més de 150 farmàcies de la xarxa a Catalunya i demanar la 'mascareta 19', i el farmacèutic li deixarà un telèfon per cridar institucions d'ajuda.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Tarragona viu un moment històric amb el ball de l’àliga i el lleó a la catedral