Echenique: L'única manera de reconduir el conflicte català és que Unides Podem formi part del Govern espanyol

Publicat 21/10/2019 14:09:15CET
El secretari d'Acció de Govern i Institucional de Podem i candidat d'Unides Podem al Congrés per Saragossa, Pablo Echenique, amb els periodistes aquest dilluns a Sevilla
EMILIO LÓPEZ - EUROPA PRESS

SEVILLA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Acció de Govern i Institucional de Podem i candidat d'Unides Podem al Congrés per Saragossa, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dilluns que "l'única manera de començar a reconduir el conflicte català és que UP formi part del Govern d'Espanya", perquè és "l'única força que no fa electoralisme amb una cosa tan greu com el conflicte territorial a Catalunya".

Echenique s'ha pronunciat així en declaracions als periodistes a Sevilla, on ha participat en un acte amb motiu de les eleccions generals que es repeteixen el 10 de novembre.

El dirigent de Podem ha posat l'accent en què "no pot ser que dirigents polítics que guanyen un salari públic es dediquin a utilitzar el conflicte territorial com una màquina d'exaltar baixes passions per buscar vots", tot per incidir en què a Catalunya "cal responsabilitat, diàleg i baixar la tensió".

Ha considerat que els aldarulls a Catalunya des que es va conèixer la sentència del procés són "una mal notícia per a la convivència" i que són condemnats per "la immensa majoria dels independentistes", alhora que ha instat les forces polítiques "que ens han portat fins a aquest punt" a "avaluar la irresponsabilitat amb la qual han actuat".

"UP és l'única força política que no està fent electoralisme amb una cosa tan greu com el conflicte territorial a Catalunya" i "l'única manera que podem començar a reconduir el conflicte és que formi part del proper Govern d'Espanya", ha sostingut.

Echenique, en la mateixa línia, ha insistit que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, hauria de parlar amb el de la Generalitat, Quim Torra, perquè "per això li paguem un sou tots els espanyols, perquè parli amb tothom per resoldre problemes".