Actualitzat 8/6/2014 10:16:39 +00:00 CET

Duran medita no repetir com a candidat de CiU en les generals segons Ortega

Josep Maria Pelegrí, Josep Antoni Duran y Joana Ortega
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

La dirigent d'UDC i vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha afirmat aquest diumenge que el líder d'UDC, secretari general de CiU, portaveu de la federació al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors de la Cambra Baixa, Josep Antoni Duran, medita deixar aquests tres últims càrrecs amb vistes a la propera legislatura espanyola i no ser candidat de CiU en les generals, tot i que insisteix que "no hi ha cap decisió presa".

Ho ha dit en una entrevista del canal 3/24 recollida per Europa Press, després de ser preguntada per la notícia publicada aquest mateix diumenge per 'El Periódico', segons la qual Duran no repetirà en aquests càrrecs però es presentaria com a candidat a la Generalitat si hi hagués eleccions plebiscitàries.

Ortega ha insistit en el "compromís" de Duran i d'UDC amb el 'dret a decidir' i ha destacat també que Duran l'està defensant en un entorn que ha qualificat d'hostil perquè a Madrid aquest debat es viu amb agressivitat, ha dit.

Després de preguntar-li si Duran pot presentar-se a les eleccions catalanes, no ha volgut respondre per boca de Duran però ha defensat que el democratacristià és "un gran actiu" per a UDC i Catalunya.

Ortega ha matisat que tot i que "és una reflexió que porta temps fent" i que Duran ha compartit amb ella, no l'ha compartit amb els òrgans de govern d'Unió.

Ha afegit que si decideix dimitir, demostrarà que "no s'aferra al càrrec, sinó al contrari", ja que busca servir millor els interessos del seu país.

Fonts d'UDC han explicat a Europa Press que es tracta d'una "qüestió personal" de Duran, i si pren la decisió la transmetrà després de la proclamació de Felip VI com a rei, el 19 de juny.