Publicat 10/07/2015 13:14

Duran censura que CDC, ERC i CUP explorin anar junts i que les entitats portin "el timó"

Durán i Lleida
EUROPA PRESS

Veu més dogma que seny en la política catalana i espanyola

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha censurat aquest divendres que CDC, ERC i la CUP explorin anar junts sota un sol paraigua electoral així com que les entitats de la societat civil sobiranistes portin "el timó de la nau al marge de les institucions".

En la seva carta web setmanal, ha assegurat que ignora com acabarà la llista i si hi haurà finalment polítics o no al Parlament, però "sí que queda clar que CDC, ERC i CUP estan disposats a anar junts a les eleccions sota el mateix paraigua".

"No se sap com ho volen fer, però sí que estan disposades a fer-ho. No només CDC amb ERC, com ja sabíem, si no també amb la CUP. Increïble, però cert!", ha criticat Duran, a qui li reconforta apreciar que Unió no s'ha equivocat en rebutjar el full de ruta que CDC va pactar amb ERC i les entitats independentistes, un marc que considera que ha quedat fins i tot superat.

Per al líder democratacristià, és difícil d'entendre, i encara més d'acceptar, el que proposen les entitats i els partits defensors de la "independència exprés", i ha afegit que l'anomenada 'llista del president' queda cada vegada més diluïda en un maremàgnum de propostes, segons la seva opinió, cada vegada més difícils de pair.

Segons Duran, políticament no es podia gestionar pitjor tenint en compte que "és una part de la societat la que porta el timó de la nau al marge de les institucions" quan, segons la seva opinió, són els polítics els que han de tenir una idea clara sobre el que convé a Catalunya.

És per aquest motiu, ha afegit, que la gent els elegeix i delega en els polítics la seva sobirania personal, per superar problemes i confrontacions: "Hi ha molta gent anònima que espera un grau de maduresa i seny, que sapiguem distingir entre la responsabilitat i la irresponsabilitat, entre el dogma i el seny. En la política espanyola i en la catalana avui hi ha més del primer que del segon".

GRÈCIA

A l'àmbit internacional, ha defensat que convé a tothom que Grècia se salvi però sense danyar Europa, al·legant que la sortida de l'euro dels grecs no seria bo per a ells però tampoc per als europeus en general.

Per aquesta raó, veu necessari l'acord per a Grècia, per a Europa i també per a Espanya: "I Catalunya --agradi o no-- forma part d'Espanya, i tot i que no en formés part, també caldria per a nosaltres".

Amb tot, ha remarcat que Europa, i en conseqüència Grècia, ha d'acatar les regles del joc, pel que veu positiu que la UE accepti la necessitat de la reestructuració del deute i que Grècia estigui disposada a afrontar reformes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés