Publicat 05/11/2024 20:15

Dues pastisseries de Barcelona, premi als millors panettones artesans d'Espanya de 2024

Panettones guanyadors del concurs d'aquest any
GREMI DE PASTISSERIA BARCELONA

Toni Vera (Canal) i Felipe de Santa Cruz (Madeleine by Ferrieres) reben els premis

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

La pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat el premi a millor panettone clssic i la també barcelonina Madeleine by Ferrieres el de xocolata en el Concurs a Millor Panettone Artes d'Espanya de 2024, durant el Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del dilluns al dimecres en el recinte Montjuc de Fira de Barcelona.

El guardó est organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport de l'Escola de Pastisseria del Gremi i el premi l'han recollit els pastissers Toni Vera (pastisseria Canal) i Felip de Santa Creu (Madeleine by Ferrieres), informa el gremi en un comunicat.

Han guanyat entre els més de 70 participants del concurs, el jurat del qual, que valora el sabor i factors del panettone com l'olor, l'estructura de la molla o la forma, estava format per professionals del sector com els germans Lluís i Gerard Costa (Vallflorida Xocolaters), premiats el 2023, o l'itali Bruno Andreoletti.

Toni Vera, de la Canal, és especialista en croissants i altres especialitats, i la pastisseria --fundada el 1970-- ha guanyat el concurs a Millor Croissant Artes de l'Estat en les edicions 2016, 2019 i 2022 i elabora brioixeria i pastisseria clssica i contempornia.

Felipe de Santa Cruz est al capdavant de l'obrador de la seu de la pastisseria parisenca Madeleine by Ferrieres a Barcelona i del seu panettone destaquen que és "100% natural, amb més de 30 hores de fermentació i ingredients de primera qualitat".

CATEGORIES

Segons les bases del concurs, els participants en la categoria 'Clssic' han lliurat dos panettones artesans de fruites (llimona o cedre, taronja i panses), d'elaboració prpia, amb corona de sucre glas, d'entre 1.050 i 1.150 grams.

Per participar en la de 'Xocolata', van lliurar panettones de xocolata negra o amb llet (mínim un 40% de cacau) i també amb un pes d'entre 1.050 i 1.150 grams.

En les passades edicions, havien guanyat Vallflorida Xocolaters (2023); L'Atelier Barcelona i Pans Creatius (2022); Dol par Yan Duytsche de Sant Cugat (Barcelona) i Cal Jan de Torredembarra i Tarragona (2021); Xocosave (2020); Cloudstreet (2019); Ochiai (2018); Oriol Balaguer (2017) i Dol Par Yann Duytshche (2016).