Publicat 14/01/2024 13:33

Druids entra a Sud-àfrica després d'un acord de 4,5 milions amb una metal·lúrgica local

Fàbrica de Druids
DEPARTAMENT D'EMPRESA I TREBALL DE LA GENERALITAT

657 empreses catalanes van exportar regularment a Sud-àfrica el 2022, un 43% més

BARCELONA, 14 gen. (EUROPA PRESS) -

La pime catalana Druids ha tancat un acord de 4,5 milions d'euros amb l'empresa sud-africana Consolidated Wire Industries per instal·lar-hi una línia de producció ecològica de filferro, informa la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.

El projecte ha tingut suport de l'Oficina Exterior de Catalunya a Johannesburg, de l'agència Acció de la Conselleria d'Empresa i Treball.

Druids ha treballat en el procés d'enginyeria i exportarà, instal·larà i posarà en marxa la maquinària d'aquesta nova línia, amb una tecnologia amb zero emissions i que permet produir 3.000 tones de filferro al mes.

L'empresa de Granollers (Barcelona) té 40 treballadors (la majoria enginyers) i dona serveis d'enginyeria, fabrica equipaments per a indústria del filferro i està especialitzada a crear línies de producció d'aquest producte avançades tecnològicament, amb menys consum energètic i més productivitat.

L'empresa sud-africana exportarà el filferro produït sobretot a Europa, per a clients de sectors com l'agropecuari, les telecomunicacions i la mineria.

CARLOS BITTNER

El director de desenvolupament de negoci de Druids, Carlos Bittner, ha destacat que el mercat sud-africà és la porta a "futurs mercats de la regió subsahariana, a més d'un gran consumidor de filferros fèrrics".

La pime (que avui exporta més del 90% de la seva producció) comença així a exportar a l'Àfrica Subsahariana, si bé ja té experiència al nord d'Àfrica (Marroc, Algèria, Egipte), i estudia ara nous projectes per entrar a Kenya, Uganda i Angola.

CATALUNYA I SUD-ÀFRICA

El 2022 hi va haver 657 empreses catalanes que van exportar regularment a Sud-àfrica, un 43% més que l'any anterior.

El país té diferents oportunitats de negoci per a les empreses catalanes, sobretot per a automoció, química i plàstics, salut i alimentació.

Catalunya exporta principalment vehicles (30% del total), aparells i materials elèctrics (11%) i plàstics (9%).
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés