Publicat 27/1/2014 18:43:38 +01:00CET

Draka Cables presenta un ERO per acomiadar 30 treballadors de Santa Perpètua (Barcelona)

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La direcció de Draka Cables ha presentat un expedient de regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 30 treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), segons ha informat aquest dilluns el sindicat UGT en un comunicat.

Filial del grup Prysmian, Draka Cables es dedica a la fabricació de cables especials industrials com, per exemple, d'alta i mitjana tensió, marins i per a mines, i té una plantilla de 172 treballadors.

El sindicat ha explicat que la companyia ha plantejat una indemnització de 20 dies per any treballat per als 30 afectats, o rebaixar a 27 els acomiadaments, amb una indemnització de 33 dies, a canvi que la resta dels treballadors acceptin 50 dies efectius més a l'any.

El comitè d'empresa ha considerat que aquest plantejament és un "xantatge", davant del qual ha convocat una setmana de vaga que començarà el 3 de febrer.

UGT ha assenyalat que la plantilla de Draka Cables ja s'ha vist afectada per quatre expedients de regulació temporals els últims cinc anys i que s'han produït més de 60 baixes incentivades durant els últims exercicis.

Al municipi vallesà de Santa Perpètua de Mogoda també hi ha altres empreses amb importants conflictes laborals, com és Panrico, en què la plantilla fa més de 100 dies que està en vaga indefinida, i Alstom, en què direcció i sindicats no han arribat a un acord sobre el conveni col·lectiu.