Publicat 13/11/2021 11:34CET

El Dow Jones Sustainability Index situa CaixaBank entre els bancs més sostenibles del món

Archivo - Arxiu - José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ (CAIXABANK) - Archivo

Té màxima puntuació en gestió del risc, inclusió financera i reporting social i ambiental

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ha inclòs CaixaBank, per desè any consecutiu, entre els bancs més valorats del món en matèria de sostenibilitat, informa l'entitat aquest dissabte en un comunicat.

Aquest índex mundial, que avalua el comportament de les empreses sota criteris ambientals, socials i de govern corporatiu, considera a CaixaBank "un dels 24 bancs més destacats en sostenibilitat" entre 168 candidats i ho situa en onzena posició.

CaixaBank, amb un total de 85 punts, ha obtingut la màxima puntuació (100) a les àrees de gestió del risc, inclusió financera i en reporting social i ambiental.

Els analistes han destacat altres aspectes, com a drets humans, desenvolupament del capital humà, seguretat de la informació i ciberseguridad, finances sostenibles i en estratègia climàtica.

MODEL PROPER A LA SOCIETAT

El president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat que la sostenibilitat d'un projecte passa per que la societat ho trobi útil, i ha destacat que el model de CaixaBank és inclusiu i "proper a la societat, a les necessitats de les famílies i les empreses".

Per al conseller delegat, Gonzalo Gortázar, la inclusió en aquest índex per desè any consecutiu demostra que mantenen la "essència d'un model de banca diferencial, compromesa amb la inclusió financera, el desenvolupament sostenible i el progrés social", i també ha valorat l'esforç constant que veu en tota l'organització per recolzar als clients i al conjunt de la societat.

PRESENT EN ALTRES ÍNDEXS A NIVELL MUNDIAL

CaixaBank està present en els índexs de sostenibilitat principals a nivell mundial, com el MSCI ESG Leader Indexis, Stoxx Global ESG Leaders Indices, Euronext Vigeo index Eurozone 120, l'Euronext Vigeo Index Europe 120, l'Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe i l'índex FTSE4Good.

La seva presència en aquests índexs es deu a que és "de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat", ja que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

SOSTENIBILITAT I DESENVOLUPAMENT SOCIAL

L'entitat recolza, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixen a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

També lidera la lluita contra el canvi climàtic a nivell global, amb compromisos directament relacionats amb la descarbonización, la reducció i compensació de la petjada de carboni i una cuidada política de gestió ambiental, entre altres línies d'actuació.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés