Actualitzat 09/12/2023 12:49

El Dow Jones Sustainability Index 2023 reconeix 15 empreses espanyoles entre les més sostenibles del món

Archivo - Un panell de l'Ibex 35, al Palau de la Borsa, a Madrid (Espanya)
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 9 des. (EUROPA PRESS) -

BBVA, Banc Santander, Bankinter, Caixabank, Inditex, Amadeus, Merlín Properties, Grifols, Indra, Aena, Acciona, Enagás, Endesa, Iberdrola i Redeia figuren en l'última revisió de l'índex Dow Jones Sustainability World Index (DJSI, per les seves sigles en anglès), elaborat per l'agencia S&P Global, l'última revisió del qual es va dur a terme aquest 8 de desembre i els canvis del qual es faran efectius el 18 de desembre.

A més, a la llista hi apareix Ferrovial, si bé ho ha fet com a companyia holandesa després d'haver efectuat la primavera passada el trasllat de la seva seu social a aquest país.

Els Dow Jones Sustainability Index (DJSI), desenvolupats conjuntament per S&P Dow Jones Index i RobecoSAM, són índexs d'avaluació de l'acompliment corporatiu en matèria mediambiental, social i de govern corporatiu (ASG) que serveixen de referència per a les inversions sostenibles i que s'han convertit en un estàndard per al mercat.

PRESÈNCIA ESPANYOLA

BBVA, per quart any consecutiu, ha obtingut la millor puntuació en la categoria de bancs a la regió d'Europa i la segona millor nota a nivell global en l'últim Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

En concret, BBVA ha aconseguit la màxima puntuació (100 punts) en diverses àrees com a transparència i 'reporting'; estratègia fiscal; drets humans i relació amb el client.

El director de l'àrea de sostenibilitat i CIB del banc, Javier Rodríguez Soler, ha adduït que "en aquest camí cap a una transició verda i justa tenim un paper fonamental com a intermediaris; no som els protagonistes, però el nostre rol és decisiu per acompanyar tota l'economia cap a la descarbonització".

Per la seva banda, Caixabank ha estat inclòs per dotzè any consecutiu entre els bancs més ben valorats del món en matèria de sostenibilitat i se situa com la tretzena entitat financera més destacada en sostenibilitat al món amb 82 punts.

L'entitat ha posat el focus en el fet que ha obtingut la màxima puntuació (100 punts) en les àrees de transparència i reporting, ètica en els negocis, tractament de la informació i ciberseguretat, i desenvolupament del capital humà.

Per la seva banda, Bankinter ha revalidat per sisè any la seva presència en l'indicador i ha incidit que ha obtingut la màxima puntuació a les àrees de transparència i reporting, gestió de la relació amb els clients i privadesa.

El president de Bankinter i el del comitè de sostenibilitat de l'entitat, Pedro Guerrero, ha assenyalat que "Bankinter manté el seu ferm compromís de contribuir a la transició de l'economia cap a un model més sostenible" i ha afegit que "continuar cotitzant en el Dow Jones Sustainability Index mundial suposa un reforç i un reconeixement a la tasca de tots els treballadors del banc".

Més enllà dels bancs, Enagás acumula setze aparicions en l'índex després d'aquesta última revisió, en la qual ha obtingut 85 punts, amb especial predicament en els aspectes de política i sistemes de gestió ambiental, gestió de residus i gestió de la innovació.

Així mateix, la companyia del sector energètic ha destacat en els àmbits de biodiversitat, materialitat, ètica empresarial, ciberseguretat i gestió de grups d'interès.

Ferrovial, que apareix en el llistat de S&P com a companyia neerlandesa després d'haver-hi traslladat la seva seu social (tot i que continua cotitzant en l'espanyol Ibex 35), ha remarcat els seus 22 anys en l'índex assenyalant que, en la present edició, només figuren tres companyies del seu mateix sector en l'indicador.

Per la seva banda, Endesa (que pertany al grup Enel) ha estat confirmada per vint-i-tresè any en l'índex com una de les vuit 'utilites' elèctriques amb millor rendiment en sostenibilitat.

Aquest any, més de 13.000 empreses cotitzades han estat convidades a participar en l'anàlisi realitzada per S&P Global CSA. Les companyies analitzades responen a un extens qüestionari compost per gairebé un centenar de preguntes en matèria ASG (Ambiental, Social i de Governança) i recull dades públiques i no públiques de les participants. Tan sols el 10% d'empreses de cada sector amb millor nota en aquesta anàlisi són triades per formar part del Dow Jones Sustainability Index.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés