Publicat 18/02/2021 15:10CET

Dos organismes d'inversió col·lectiva de Crèdit Andorrà reben quatre estrelles Morningstar

Archivo - Dos organismos de inversión colectiva de Crèdit Andorrà reciben cuatro estrellas Morningstar
EUROPA PRESS - Archivo

Els fons tanquen el 2020 amb rendibilitats de l'11,19% i del 7,19%

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 febr. (EUROPA PRESS) -

Dos organismes d'inversió col·lectiva (OIC) que gestiona Crèdit Andorrà Asset Management Luxembourg SA han rebut la qualificació de quatre estrelles que atorga Morningsar, ha informat el grup bancari en un comunicat.

Es tracta de Crediinvest Sicav Activi Allocation Dynamic A i Crediinvest Sicav Activi Allocation Flexible A: "Obtenir les quatre estrelles de les cinc possibles posa de manifest que aquests fons han aconseguit un equilibri molt positiu entre la rendibilitat obtinguda i el risc assumit de manera consistent des del seu llançament", destaca el banc.

Així, Morningstar --plataforma de referència per a inversors de tot el món-- posiciona aquests compartiments de Crèdit Andorrà entre els primers del rànquing dins la seva categoria.

Concretament, el perfil Dynamic se situa en l'11% i el Flexible en el 12% dels primers productes de la seva categoria: 'Mixts agressius EUR-Global' i 'Mixts Flexibles EUR-Global' respectivament.

Aquesta qualificació es calcula en base a un rating quantitatiu que l'agència d'anàlisi elabora amb una periodicitat mensual, basant-se en la rendibilitat i el risc de cada fons, per categoria, incloent tan sols els productes que compten amb un històric mínim de tres anys.

RENDIBILITATS ENTRE EL 9% I EL 17%

La rendibilitat anual de Dynamic i Flexible es troba en el 9% i el 17%, respectivament, "dels compartiments amb rendibilitat més alta de l'any del rànquing de Morningstar Direct en les referides categories", detalla el banc andorrà.

El Crediinvest Sicav Activi Allocation Dynamic A, un producte amb "un mínim del 75% de la cartera invertit en renda variable i una aposta per companyies de diferents geografies i estils", va tancar el 2020 amb una rendibilitat de l'11,19%.

D'altra banda, el Crediinvest Sicav Activi Allocation Flexible A, amb un percentatge d'entre el 25% i el 75% invertit en renda variable i que "explota les oportunitats dels mercats de renda fixa i variable a llarg termini amb un risc controlat, va aconseguir una rendibilitat del 7,19%.

"Aquesta gamma de productes, que s'adapta als diferents perfils de risc de cada client, localitza oportunitats d'inversió, i garanteix l'accés a una gamma àmplia de fons i de companyies, de diversos sectors i geografies, amb una aposta per l'arquitectura oberta i la gestió activa, adaptada de manera constant a l'entorn per aconseguir un bon binomi rendibilitat-risc, en funció de l'objectiu d'inversió de cada perfil", assegura el grup Crèdit Andorrà.

Aquests fons també tenen en compte els criteris ESG (ambientals, socials i de bon govern) i "estan situats en el segon esglaó de la màxima qualificació --quatre globus-- del rating de sostenibilitat de Morningstar", que qualifica el risc ESG global mitjançant l'índex ESG Risk Score, elaborat per Sustainalytics, afegeix el banc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés