Publicat 4/4/2019 20:18:20 +02:00CET

Dos guàrdies civils corroboren el "parany del Fairy" que va dir Millo al judici

Procés.- Dos gurdies civils lesionats l'1-O revelen que una doctora no els va v
Señal de TV del Tribunal Supremo

MADRID, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

Dos agents de la Gurdia Civil han corroborat aquest dijous l'episodi que va narrar l'ex-delegat del Govern a Catalunya Enric Millo sobre que els manifestants que es van amuntegar en un centre de votació l'1 d'octubre del 2017 van utilitzar el "parany del Fairy" per fer que els agents rellisquessin i caiguessin al terra per poder agredir-los.

Segons ha explicat un dels agents a preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, davant del collegi electoral de la localitat de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) es va relliscar perqu "presumptament havien tirat rentavaixella en el terra" del carrer.

En caure d'esquena, una persona es va apropar per darrere i li va propinar una "forta" puntada al cap, que portava protegit per un casc. "Vaig patinar i vaig caure com un sac", ha afirmat quan li ha repreguntat una de les defenses.

Com a conseqüncia d'aquesta agressió, el gurdia civil es va quedar atordit uns segons, encara que va poder continuar amb l'operatiu. Després es va percatar que tenia dues lesions al clatell, per la qual cosa va acudir en un hospital a Sant Cugat del Vallés (Barcelona), en qu li van fer una ressonncia.

Marina Roig, advocada del president d'mnium Cultural, Jordi Cuixart, ha preguntat al testimoni si estava el terra mullat per la pluja, al que ell ha respost que "aquest dia no va ploure".

Un tinent de la Benemrita que també va participar en aquesta intervenció va poder presenciar els fets i s'ha mostrat d'acord en qu "haurien tirat sabó o algun líquid" en el terra. Dos gurdies van arrencar a córrer darrere del responsable de la puntada al seu company i quan forcejaven amb ell va arribar una altra persona que també va propinar una altra puntada a un dels agents. Els dos agressors van ser detinguts posteriorment.

En la intervenció en aquest collegi de Sant Esteve Sesrovires van resultar ferits deu gurdies civils, segons ha relatat el tinent, que ha esmentat un altre episodi quan els efectius sortien del collegi amb el material electoral requisat: un motorista va intentar envestir amb el seu vehicle a diversos companys i quatre o cinc van tractar de reduir-lo, encara que els va costar perqu "era molt agressiu".

En aquest enfrontament, el motorista, que ja havia donat "bastant guerra" durant la primera part de l'operatiu policial, va tractar de treura-li l'arma a un dels agents. Com els dos anteriors agressors, també va resultar detingut.