Actualitzat 17/12/2019 11:58:01 +00:00 CET

Dos condemnats de la 'manada' de Manresa continuen sense comparèixer davant l'Audiència

Acusats en el judici a la 'manada' de Manresa (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

Dos dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa (Barcelona) el 2016, cas conegut com la 'manada' de Manresa, no han comparegut aquest dimarts davant l'Audiència de Barcelona, per la qual cosa continuen sense aparèixer davant del tribunal, que ja els havia citat la setmana passada a una vista per determinar si han d'ingressar en presó preventiva, malgrat que la sentència encara no és ferma.

La Fiscalia ha demanat la crida i cerca de tots dos condemnats a la secció 22 de l'Audiència --que va dictar la sentència condemnatòria--, per la qual cosa la sala haurà de pronunciar-se sobre aquesta qüestió, a més dels ingressos en presó preventiva.

Sí que hi ha comparegut aquest dimarts un tercer condemnat, l'advocat del qual, David Maraver, ha rebutjat l'empresonament preventiu en argumentar que el seu client ha complert la mesura cautelar de presentar-se setmanalment a un jutjat, i ha descartat el risc de fugida perquè té arrelament a Espanya, perquè viu a la província de Barcelona amb la seva família i té feina.

En declaracions a Europa Press, aquest lletrat també ha recordat que, com la resta de parts, va presentar recurs contra la sentència, en el seu cas per falta de proves que acreditin que el seu client va participar en els fets, segons ell.

La secció 22 de l'Audiència de Barcelona va dictar penes d'entre 10 i 12 anys per als cinc joves majors d'edat per la violació múltiple a una nena de 14 anys a Manresa el 2016, i els va condemnar per delicte d'abús sexual a una menor, malgrat que la Fiscalia al final del judici va acusar-los per agressió sexual.

La setmana passada ja van comparèixer en la vista sobre l'ingrés en presó preventiva els altres dos condemnats, les defenses dels quals també es van oposar a l'empresonament en al·legar el compliment de les mesures cautelars i l'arrelament personal.