Dos de cada tres blocs de polítics catalans estan inactius

Actualitzat 15/6/2008 17:39:25 CET

Només el 16% del total estan escrits per dones

BARCELONA, 15 de juny (EUROPA PRESS)

Dos de cada tres blocs dels polítics catalans estan inactius, ja que els seus autors han publicat menys de tres entrades durant el mes de maig, segons un informe fet per l'exdiputat del PSC José Antonio Donaire, recollit per Europa Press.

L'estudi de Gràcia, que ha penjat en el seu bloc personal, analitza 752 censats a la xarxa de blocs polítics catalans 'Poliblocs'. De tots ells, 256 estan fets per militants del PSC; 229, d'ERC; 180, de CiU; 67, d'ICV, i 20, d'EUiA. Cap militant del PP català i C's compten amb blocs registrats.

De tots aquests blocs, en només 277 casos --un terç d'ells-- s'han fet tres entrades durant el mes de maig. "Està estancada la blogfera?", es pregunta Gràcia, vistos aquests resultats.

ENTRE 1,5 I 2 COMENTARIS PER ENTRADA.

En total, durant el mes de maig, aquests blocs van registrar 896 comentaris. Això equival que, per cada entrada en el bloc, es van fer entre 1,5 i 2 comentaris dels internautes per entrada.

"Els 'blocs' són comunicació. De fet, el principi essencial de la política 2.0 és la capacitat d'escoltar, de conversar d'interactuar", considera Gràcia, qui creu que un bloc "no hauria de ser una reproducció d'un article publicat a la premsa, sinó una oportunitat per al combat dialèctic d'idees".

Finalment, l'anàlisi posa de manifest que només 44 d'aquests 277 blocs estan escrits per dones --el 16% del total--, cosa que Donaire veu "trist". El PSC és el partit on el percentatge de dones que tenen bloc és més elevat en relació amb el total (30,8%), respecte del 12,9% de CiU, el 6,7% d'ERC, i el 5,7% d'ICV.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  Les rèpliques de quadres en alguns punts de Barcelona són d'entitats que defensen instal·lar l'Hermitage a la ciutat

 3. 3

  El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

 4. 4

  El CAC, la Generalitat i la CCMA presenten una campanya per fomentar l'esport femení

 5. 5

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista