Publicat 6/2/2019 15:34:38 +01:00CET

Dos anys de presó per abusos sexuals a una dona amb discapacitat intellectual

Audincia de Lleida (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

LLEIDA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Audincia de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un home per abusos sexuals a una dona amb discapacitat intellectual, delicte pel qual ja va condemnar un menor a 20 mesos de llibertat vigilada i ara ha absolt un tercer implicat que va fer fotos.

L'acusat, segons la sentncia a la qual ha tingut accés Europa Press, haur d'indemnitzar la jove amb 3.000 euros en concepte de dany moral.

La sentncia considera demostrat que al maig del 2017, en l'habitatge d'un dels tres implicats, l'acusat condemnat ara a dos anys de presó va mantenir relacions sexuals amb penetració vaginal amb la noia, i s'hi va unir després el menor fins arribar a formar un trio, i que la jove va manifestar-los que s'estaven passant "un munt" i que paressin.

Segons la sentncia, la noia va demanar anar al lavabo i els dos acusats majors d'edat van marxar del pis, per la qual cosa es va quedar la jove amb el menor d'edat fins a les 8.30 del matí, hora en qu va sortir ella sola de l'habitatge.

Les prctiques sexuals van ser presenciades per l'acusat que ara ha estat absolt, que, des d'una cadira a la mateixa habitació, va fer algunes fotografies amb el seu telfon mbil en les quals hi apareixia la noia mantenint relacions sexuals amb un dels joves.

La sentncia recull els testimoniatges de diversos psiclegs que apunten que en un primer contacte no s'aprecia la disminució que pateix la jove, que va expressar sentiments de pressió en el contacte sexual amb els acusats, als quals els va dir que paressin, i que a la noia "pot faltar-li contundncia a l'hora de parar una situació no volguda, i pot adoptar una actitud submissa, per la qual cosa se la cataloga finalment de persona vulnerable".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 4. 4

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers