Els productors creuen que el preu no pujarà
GIRONA, 2 oct. (EUROPA PRESS) -
Els productors de la denominació d'origen protegida (DOP) Oli de l'Empordà preveuen un augment de la producció i de la qualitat de l'oli per a la collita que comença d'aquí a "poques setmanes" respecte a la de l'any passat, han informat en un comunicat aquest dimecres.
La sequera ha complicat la collita d'oli durant aquests anys, en què el 2020 va ser la darrera amb xifres normals, però les pluges de la primavera a les comarques de Girona fan preveure una recuperació.
Pel president del consell regulador de la DOP Oli de l'Empordà, Simón Casanovas, les pluges han arribat en "un moment clau que ha ajudat a obtenir una bona qualitat de l'arbre, la qual cosa ha de portar a una bona qualitat de l'oli d'oliva verge extra".
INFERIOR A LES XIFRES NORMALS
L'any passat va ser una campanya "extremadament seca" amb una producció de 70.000 litres, i a falta d'unes setmanes per començar la recol·lecció, tot apunta a que la producció serà superior a la de l'any passat, però inferior a les xifres d'una collita normal.
Quant al preu, la DOP Oli de l'Empordà creu que no pujarà i que, com a mínim, "es podrà mantenir respecte al de la collita anterior" o disminuir lleugerament.
PRESENTACIONS
Les presentacions de l'Oli Nou de l'Empordà seran el 30 de novembre a Figueres (Girona) i el 14 de desembre a Girona.
L'oli d'oliva verge extra de la DOP Oli de l'Empordà és un oli elaborat a partir de les 3 varietats autòctones i exclusives de la zona DOP i una varietat tradicional (arbequina) que es cultiva des del segle XVIII.