GIRONA 30 nov. (EUROPA PRESS) -
La denominació d'origen protegida (DOP) Oli de l'Empordà ha presentat aquest dissabte la collita del 2024 amb una degustació a Figueres (Girona); la collita d'enguany ha estat apadrinada pel col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent per promocionar l'oli durant el desembre en els seus restaurants, informa en un comunicat.
En l'acte, organitzat a la plaça de Catalunya del municipi, han participat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, Manel Rodríguez; la regidora de Fires i Mercats, Pilar Sánchez; el president de la DOP Oli de l'Empordà, Simón Casanovas, i cuiners del col·lectiu Cuina del Vent.
L'oli d'oliva verge extra de la DOP Oli de l'Empordà s'elabora a partir de tres varietats autòctones i exclusives --argudell, curivell i llei de Cadaqués-- i una varietat tradicional --arbequina-- que es conrea a la zona des del segle XVIII, amb un total de 900 hectàrees classificades per la DOP actualment.