Publicat 29/10/2019 19:01:27CET

Dona i de menys de 25 anys, el perfil tipus del votant indecís, segons el CIS

Façana del Centre d'Investigacions Sociològiques, CIS.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

La dona d'entre 18 i 25 anys d'edat és el perfil tipus del votant indecís per a les eleccions generals del proper 10 de novembre, tal com es desprèn de la macroenquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que s'ha difos aquest dimarts.

Segons els resultats, recollits per Europa Press, de l'estudi creuats amb les dades de sexe i edat dels entrevistats, el 78,8 anuncia la seva intenció d'anar a votar i d'ells, dos de cada tres (el 66,6%) ja té decidida la papereta setmanes abans de les eleccions.

Entre els que tenen clar que votaran però encara no saben a qui, hi ha més dones indecises que homes, un 35,2% davant d'un 29,2%. Per contra, entre els qui sí que tenen clar quina papereta agafaran, hi ha més homes que dones (69,8% davant del 63,6%), cosa que reafirma que hi ha més dubtes entre les electores.

Per a les eleccions del 10 de novembre estan cridades les urnes un milió més de dones que d'homes i els votants d'entre 18 i 24 anys sumen 2,8 milions, segons les dades de l'Oficina del Cens Electoral.

COM MÉS GRAN, MÉS CLAR ES TÉ

Per edats, la franja més indecisa és la que va dels 18 als 24 anys, perquè aquest tram d'edat hi ha un 46,7% que encara té dubtes, percentatge que disminueix progressivament quan augmenta l'edat fins a quedar-se en només un 25% entre els de més de 65 anys.

De la mateixa manera, els menors de 25 anys són els que registren un menor percentatge d'electors amb el vot ja decidit, el 52,7%, mentre que a partir dels 55 anys d'edat ja supera el 70%.

Entre els que no tenen intenció de votar en les eleccions del 10 de novembre, que suposa el 15,8% del conjunt de l'enquesta, el percentatge d'homes supera en dos punts i mig al de dones. També en aquest grup destaquen els que tenen entre 18 i 24 anys.