Domènech (EnComúPodem) no preveu una abstenció a Sánchez: "Seria una irresponsabilitat"

Publicat 26/3/2016 10:03:50CET
El líder de EnComúPodem, Xavier Domènech.
EUROPA PRESS

Veu Susana Díaz com una de les responsables de les "línies vermelles" que s'autoimposa el PSOE

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

El líder d'EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, no preveu facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb una abstenció i ha reclamat als socialistes que abandonin el pacte amb C's per centrar-se a formar un govern d'esquerres amb Podem i altres forces.

"Seria una irresponsabilitat política convertir cinc milions de vots en una abstenció. La nostra responsabilitat política passa pel 'sí', no per fer desaparèixer cinc milions de vots en una abstenció", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

Sobre la reunió de dimecres que ve 30 de març entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, Domènech espera que serveixi per a desbloquejar la situació, i això començaria perquè els socialistes admetessin que el seu pacte amb C's és història ja que "es va demostrar fracassat" en el primer debat d'investidura.

"La nostra arribada al Congrés dels Diputats trenca el bipartidisme i hi ha gent que segueix actuant com si això no hagués passat. Intentar pressionar perquè t'abstinguis és una forma d'intentar fer veure que no estàs" a la Cambra, raona Domènech, que per això rebutja l'abstenció.

Així, EnComúPodem aposta per aquest govern d'esquerres però, si no és possible, no tem enfrontar-se un altre cop a les urnes: "No ens fa por l'escenari d'expressió de la sobirania popular perquè a cap polític li ha de fer por la democràcia".

EL PAPER DE DÍAZ

Domènech ha considerat que la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, és una de les responsables que el PSOE s'hagi autoimposat unes "línies vermelles" que l'han portat a pactar amb C's i ha fet impossible fins ara que hi hagi hagut un acord amb Podem.

"Algú ha decidit que el PSOE no pot anar més enllà del pacte amb C's", lamenta el diputat, que creu que, si hi ha noves eleccions al juny, és aquest algú qui hauria d'assumir el lideratge del PSOE i no Sánchez.

"Susana Díaz ha de jugar un paper important en aquestes dinàmiques internes del PSOE i, si això és així, és preferible que qui s'enfronti electoralment amb aquesta proposta sigui aquesta persona", afirma Domènech.

NEGOCIACIONS

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es va reunir la setmana passada amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Domènech ha assegurat que existeix la "disposició" per part de Pablo Iglesias de fer una reunió de les mateixes característiques amb el president català.

"En Pablo ha comunicat la disposició de fer una reunió d'aquest tipus. La intensitat política del moment no ho ha propiciat. Em comunico bastant amb Iglesias i la seva disposició és que sí", ha tancat.

Sobre la gestió del president català al capdavant de la Generalitat, Domènech considera que els sobiranistes van afirmar que la independència havia guanyat a les eleccions catalanes del 27S, i això va ser una "fugida cap endavant" de la qual ara es paguen les conseqüències.

"La fugida cap a davant pot anar bé en els primers mesos, però quan més avances, més contradiccions genera", i ha conclòs que això es demostra en què existeix confusió entre els sobiranistes sobre com materialitzar ara el seu full de ruta.