Actualitzat 26/05/2021 10:46 CET

El Dogc publica el nomenament dels consellers i l'estructura del nou Govern

Discurs de presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

Aragonès nomena els seus primers càrrecs de confiança de l'Oficina del President

BARCELONA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) ha publicat aquest dimecres el nomenament dels consellers i l'estructura del nou Govern presidit per Pere Aragonès, després que dimarts va signar el decret per formar el nou executiu.

En un seguit de publicacions en el Dogc que ha recollit Europa Press, acull el nomenament dels consellers i detalla l'estructura de l'executiu i les competències que tindrà cada conselleria.

Així, el Departament de Presidència, liderat per Laura Vilagrà, inclou àmbits com el suport i assistència al president, el suport a la coordinació interdepartamental, l'estratègia comunicativa del Govern, la relació amb els mitjans de comunicació, les polítiques esportives i les de les administracions públiques.

A Polítiques Digitals i Territori, encapçalat pel també vicepresident, Jordi Puigneró, s'inclouen les telecomunicacions, la ciberseguretat, la política territorial, habitatge i infraestructures, entre d'altres, mentre que Empresa i Treball, liderat per Roger Torrent, serà l'encarregat de gestionar qüestions com el comerç, el consum, el turisme, la indústria, les polítiques d'ocupació i el tercer sector.

ECONOMIA, FEMINISMES I ACCIÓ EXTERIOR

El Departament d'Economia i Hisenda, amb Jaume Giró al capdavant, té entre les seves competències la política econòmica, les entitats de crèdit, la gestió dels tributs, els programes de transferències de fons de la UE, el joc i les apostes, i la difusió del Govern i la gestió i comunicació corporatica i institucional, entre d'altres, mentre que la nova Conselleria d'Igualtat i Feminismes liderada per Tània Verge s'encarregarà de les polítiques d'igualtat, de dones, d'immigració i la defensa dels drets humans, polítics i civils.

Acció Exterior i Transparència, amb Victòria Alsina de consellera, s'encarrega de la coordinació de l'acció i les relacions exteriors, la cooperació al desenvolupament, les polítiques de transparència i els processos electorals, i Educació, encapçalat per Josep González Cambray, tindrà les competències habituals d'aquest departament, és a dir, la política educativa en l'àmbit no universitari, l'ordenació curricular, la direcció dels centres públics i la supervisió amb els privats concertats, entre d'altres.

El nou Departament de Recerca i Universitats, amb Gemma Geis de consellera, gestionarà les universitats, les beques que no siguin competència d'Educació, i el foment de la recerca, fins i tot en l'àmbit de la Salut, i el d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, liderat per Teresa Jordà, tindrà entre les seves competències les polítiques per fer front al canvi climàtic, l'aigua, residus, i polítiques d'agricultura, ramaderia i pesca, entre d'altres.

SALUT I INTERIOR

La Conselleria de Salut, amb Josep Maria Argimon de conseller, s'encarrega de la política sanitària i tots els equipaments sociosanitaris, mentre que Interior, liderada per Joan Ignasi Elena, gestiona la seguretat ciutadana, emergències, trànsit, prevenció i extinció d'incendis, i adquireix les competències sobre el Cos d'Agents Rurals.

Quant a Drets Socials, encapçalada per Violant Cervera, tindrà la gestió de les prestacions socials, com la Renda Garantida de Ciutadania, les polítiques de joventut i gent gran, famílies, acolliment i dependència, entre d'altres, i Cultura, amb Natàlia Garriga al capdavant, s'encarregarà de la promoció i difusió cultural, la gestió del patrimoni, arxius i museus, i la cultura tradicional i popular, entre d'altres.

Finalment, la Conselleria de Justícia liderada per Lourdes Ciuró gestionarà els serveis penitenciaris, l'administració de la justícia, el dret civil, notaris i registradors, els afers religiosos i la memòria democràtica.

A més a més, el Dogc recull els primers nomenaments de càrrecs de confiança que ha fet Aragonès, com situar Helena Ricomà com a coordinadora de l'Oficina del President, Marçal Sarrats com a cap del Gabinet de Comunicació, David Camps Vilà com a cap del Gabinet de Relacions Institucionals i Silvia Sabat com a secretària del president.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés