Publicat 18/3/2020 14:53:00 +01:00CET

La DO Cava defensa limitar noves plantacions davant l'excedent d'hectàrees

DO Cava
DO CAVA - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La DO Cava ha insistit aquest dimecres en què va recomanar limitar les noves plantacions en tot el seu territori arran de l'existència d'un excedent d'unes 6.000 hectàrees de vinya, de les quals 4.000 han estat plantades en els últims tres anys, "agreujant més la situació".

"És doncs vital per a l'equilibri i la sostenibilitat del sector del cava i de tots els seus viticultors i cellers que la componen limitar aquest creixement", ha defensat la DO Cava en un comunicat en reacció a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid referent a 2018.

Ha insistit que aquesta decisió es va prendre per "unanimitat" pels representants escollits dels viticultores i procedents dels 159 municipis que la componen per garantir el creixement sostenible a mitjà i llarg termini, i aclareix que la sentència afecta exclusivament a la resolució corresponent a l'any 2018, no a posteriors.

"Igual que totes les denominacions d'origen europees, la DO Cava té la responsabilitat i competències --reconegudes per la legislació nacional i europea-- per gestionar de forma ordenada i equilibrada les seves vinyes, d'acord a la demanda dels seus productes", ha asseverat, assegurant que emprendrà les accions legals que consideri oportunes per defensar els interessos dels seus membres.

La DO Cava posseeix més de 38.000 hectàrees de vinya repartides per set comunitats autònomes i compta amb més de 6.800 viticultors, estant els seus 380 cellers associats presents en més de 100 països.