Publicat 28/02/2016 12:32

DL proposa transformar el FSV en un parc públic gestionat per comunitats i ajuntaments

MADRID, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

Democràcia i Llibertat (DL) proposa transformar el Fons Social d'Habitatges (FSV) que el Govern espanyol va crear el 2013 per un Parc d'Habitatges Socials que gestionin comunitats autònomes i ajuntaments i al qual tant la Sareb --l'anomenat banc dolent-- com les entitats financeres cedeixin temporalment pisos buits.

Així consta en una proposició no de llei que els independentistes catalans han registrat per al seu debat en el Ple del Congrés i a la qual ha tingut accés Europa Press. En el text, DL critica l'"important problema" que segueixen patint els qui, després de perdre el seu habitatge per impagament, segueixen patint precarietat econòmica i "exclusió social residencial".

I tot mentre a Espanya existeix "un gran parc d'habitatges buits" en mans de promotors, entitats financeres o fons d'inversió, així com de la pròpia Administració pública a través de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària.

GENERALITZAR LA RESPOSTA

"Cal habilitar mecanismes per facilitar l'accés a l'habitatge als ciutadans que pateixen exclusió", defensa DL, que recorda que "ja s'han donat passos en aquesta direcció" en algunes regions com Catalunya, que té subscrit un conveni amb la Sareb i amb algunes entitats financeres, però considera que "urgeix" generalitzar-les a tot el país.

I tenint en compte que el problema dels desnonaments és conseqüència de la crisi i l'atur, però també d'una "regulació de l'activitat financera excessivament laxa pel que fa a la concessió d'hipoteques que mai s'haurien d'haver atorgat", Democràcia i Llibertat planteja noves mesures que impliquin també els bancs i l'Administració.

Per això, proposa en concret que el Govern elabori un mapa d'habitatges buits procedents d'execucions hipotecàries i que són titularitat de la Sareb per conèixer la seva ubicació i la seva disponibilitat.

A més, ja que la gestió del Fons Social d'Habitatge "no està sent eficient ni eficaç" segons la seva opinió, planteja transformar-lo en un Parc d'Habitatges Socials format pels pisos detectats al mapa i que siguin cedits pels seus titulars --entitats financeres, fons d'inversió, etc.-- "de manera temporal".

La gestió d'aquest parc quedaria en mans de comunitats autònomes i ajuntaments, en col·laboració amb les entitats socials, i els habitatges es destinarien a lloguers socials per a persones que hagin perdut la seva llar a causa d'una execució hipotecària per impagament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés