Publicat 31/5/2019 13:17:03 +02:00CET

Diversos funcionaris de presons protesten a la Conselleria de Justícia per falta de personal

Funcionaris de presons ocupen el vestíbul de la Conselleria de Justícia per la falta de personal
@UGTPRESONS

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Delegats dels sindicats de Presons UGT Presons, CCOO, Catac i Csif han protestat el matí d'aquest divendres al vestíbul de la Conselleria de Justícia de la Generalitat durant unes dues hores per criticar la falta de personal i reclamar un complement salarial pendent d'implementar des del gener.

Segons ha informat la UGT, els delegats han registrat un escrit adreçat a la consellera de Justícia, Ester Capella, en el qual li exigeixen una reunió immediata per desbloquejar el complement retributiu que es va prometre per al gener i que està pendent de ser aprovat per la Conselleria d'Economia.

Així mateix, reclamen l'inici de negociacions d'un nou acord penitenciari i que es millorin les mesures de conciliació.

En declaracions a Europa Press, el responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya, Xavier Martínez, ha explicat que "el problema és que no han fet els deures i ara està tot encallat a Economia".

Ha assegurat que falten uns 500 treballadors de plantilla estructural i que es van allargant els contractes en una "improvisació total".

Els delegats han pogut reunir-se amb la secretària general de la Conselleria de Justícia, Patrícia Gomà, a qui han traslladat les seves reivindicacions i han acordat una nova reunió per al proper dilluns a les 19 hores.

Martínez ha explicat que li han donat un "ultimàtum" perquè, si no es desbloquegen les seves peticions, especialment el complement retributiu, començaran amb les mobilitzacions.