Publicat 11/6/2019 17:52:39 +02:00CET

Diversos funcionaris de presons lliuren a Capella les seves reclamacions laborals i contra les agressions

Funcionaris de presons lliuren a Capella un escrit per les seves condicions i contra agressions
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

Uns 200 funcionaris de presons catalanes --segons dades de la Guàrdia Urbana-- s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant de la Conselleria de Justícia per les seves condicions de feina i han registrat en el departament dos documents signats per uns 1.300 i adreçats a la consellera Ester Capella, amb reclamacions laborals i contra les agressions dels interns en centres penitenciaris.

Un dels funcionaris que s'ha manifestat aquest dimarts, Albert Duchamp, ha explicat en declaracions a Europa Press que s'han mobilitzat des de la plaça Urquinaona fins a la Conselleria contra "una sèrie de greuges al marge dels econòmics".

Ha explicat que el "problema de fons" no és econòmic, sinó les agressions contra el col·lectiu de funcionaris, la falta de renovació de la plantilla i promoció interna, i l'envelliment del personal.

"Nosaltres no som cap autoritat, i això ens fa cada vegada més vulnerables de cara a les agressions", ha lamentat, i ha criticat que en aquesta matèria no s'està complint la reglamentació penitenciària, com aplicar sancions perquè l'agressor no torni al mateix mòdul en el qual hagi atacat un funcionari.

En un dels documents lliurats, els funcionaris critiquen la "reducció intencionada de les sancions amb finalitats mediàtiques" i que és una de les causes del creixement exponencial de les agressions, segons ells.

NOU PLA ESTRATÈGIC

Duchamp també ha criticat l'impuls del 'Pla estratègic pels serveis penitenciaris' "d'esquena" als treballadors de les presons catalanes.

Fonts de Justícia han indicat a Europa Press que en l'elaboració del nou pla estratègic hi han participat més de 200 professionals de tots els àmbits, organitzats en nou comissions diferents.