Diversos enginyers espanyols treballen en el primer avió elèctric de passatgers del món

Publicat 9/7/2019 11:47:04CET
Enginyers espanyols treballen en el qual serà el primer avió elèctric de passatgers del món
CEDIDA

L'avió 'Alice' durà a terme el primer vol a finals del 2019 amb l'objectiu de ser comercialitzat l'any 2022

MADRID, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

Diversos enginyers espanyols treballen en el primer avió elèctric de passatgers del món, que va ser presentat en la 53a edició del saló de l'avió de Le Bourget (França) i que l'empresa isrealiana Eviation espera comercialitzar l'any 2022.

Altea, una companyia d'enginyeria i fabricació aeronàutica integrada per CITD Engineering & Technologies i Composites Guimar ha estat l'única empresa espanyola que ha treballat en l''Alice', nom amb el qual han batejat l'avió, com a proveïdor de les estructures davanteres i posteriors de l'avió així com la porta de passatgers.

Es tracta d'elements de gran importància per suportar l'enorme càrrega de bateries (constitueixen un 65% de l'avió) que requereix per al seu funcionament, així com per millorar l'aerodinàmica de l'avió. En concret, l'empresa espanyola ha dissenyat i fabricat estructures en fibra de carboni, així com components metàl·lics d'alta responsabilitat estructural.

NOU PASSATGERS I AUTONOMIA DE 1.000 QUILÒMETRES

L'avió 'Alice', que ha estat acollit amb enorme interès i impacte per la comunitat aeronàutica, és un avió 100% elèctric construït en un 90% de fibra de carboni, i amb un sistema de comandaments de vol elèctrics. L'aeronau, amb capacitat per a nou passatgers, a més del pilot i copilot, té una autonomia de 1.000 quilòmetres i una velocitat de creuer de 450 km/h.

Es tracta d'un avió especialment respectuós amb el medi ambient, perquè funciona exclusivament amb electricitat i que també permetrà reduir els costos d'operació fins a un 70% respecte d'un avió convencional de capacitat similar. S'espera per tant que l''Alice' revolucioni el mercat dels vols regionals o de curta distància.

L'avió durà a terme el primer vol per obtenir les certificacions corresponents a finals del 2019, i s'estima que la seva comercialització arribarà l'any 2022. Després de la seva presentació, Eviation compta ja amb el seu primer client, la companyia Cape Air (US).