Publicat 9/7/2019 11:47:04 +02:00CET

Diversos enginyers espanyols treballen en el primer avió elèctric de passatgers del món

Enginyers espanyols treballen en el qual serà el primer avió elèctric de passatgers del món
CEDIDA

L'avió 'Alice' durà a terme el primer vol a finals del 2019 amb l'objectiu de ser comercialitzat l'any 2022

MADRID, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

Diversos enginyers espanyols treballen en el primer avió elèctric de passatgers del món, que va ser presentat en la 53a edició del saló de l'avió de Le Bourget (França) i que l'empresa isrealiana Eviation espera comercialitzar l'any 2022.

Altea, una companyia d'enginyeria i fabricació aeronàutica integrada per CITD Engineering & Technologies i Composites Guimar ha estat l'única empresa espanyola que ha treballat en l''Alice', nom amb el qual han batejat l'avió, com a proveïdor de les estructures davanteres i posteriors de l'avió així com la porta de passatgers.

Es tracta d'elements de gran importància per suportar l'enorme càrrega de bateries (constitueixen un 65% de l'avió) que requereix per al seu funcionament, així com per millorar l'aerodinàmica de l'avió. En concret, l'empresa espanyola ha dissenyat i fabricat estructures en fibra de carboni, així com components metàl·lics d'alta responsabilitat estructural.

NOU PASSATGERS I AUTONOMIA DE 1.000 QUILÒMETRES

L'avió 'Alice', que ha estat acollit amb enorme interès i impacte per la comunitat aeronàutica, és un avió 100% elèctric construït en un 90% de fibra de carboni, i amb un sistema de comandaments de vol elèctrics. L'aeronau, amb capacitat per a nou passatgers, a més del pilot i copilot, té una autonomia de 1.000 quilòmetres i una velocitat de creuer de 450 km/h.

Es tracta d'un avió especialment respectuós amb el medi ambient, perquè funciona exclusivament amb electricitat i que també permetrà reduir els costos d'operació fins a un 70% respecte d'un avió convencional de capacitat similar. S'espera per tant que l''Alice' revolucioni el mercat dels vols regionals o de curta distància.

L'avió durà a terme el primer vol per obtenir les certificacions corresponents a finals del 2019, i s'estima que la seva comercialització arribarà l'any 2022. Després de la seva presentació, Eviation compta ja amb el seu primer client, la companyia Cape Air (US).