Diversos consellers de la Generalitat critiquen la sentència "injusta"

Publicat 14/10/2019 12:13:33CET
(E-D) La consellera de Salut, Benestar i Ciutadania, Alba Vergès; el conseller d'Educació, Josep Bargalló; el conseller d'Interior, Miquel Buch; el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Diversos consellers de la Generalitat han criticat aquest dilluns la sentència "injusta" als dirigents independentistes, que imposa penes de fins a 13 anys, en una sèrie de tuits que ha recollit Europa Press.

La titular de Justícia, Ester Capella, ha remarcat que ningú no derrota l'independentisme: "L'enfrontament era entre l'estat de dret i les raons d'estat".

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que la sentència "busca venjança i escarmentar tot un moviment polític", i ha dit que la resposta ha de ser massiva, pacífica i democràtica.

El de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha demanat continuar amb la mateixa fermesa i determinació després de la "sentència duríssima".

El titular d'Educació ha dit que la injustícia programada és el preu dolorós de la seva derrota, i el de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha criticat que s'hagi imposat 100 anys de presó per col·locar urnes: "Això és Espanya. Per això, la resposta a la sentència és la independència".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat que era injust que estiguessin en presó preventiva, i que la sentència és "profundament injusta", i ha dit que continuaran al seu costat i al de les seves famílies.

La titular d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, ha criticat que l'exercici de la democràcia i la política "impliquen dos anys de repressió, 100 anys de presó... i cap proposta política".

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha dit que no té paraules i ha afegit: "Davant la venjança, la demofòbia i les seves togues... persistència, lluita i democràcia".