Actualitzat 17/8/2019 9:37:16 +00:00 CET

Disturbis a Ciutat de Mèxic després d'una protesta contra els abusos sexuals comesos per la Policia

México.- Disturbios en Ciudad de México tras una protesta contra los abusos sexuales cometidos por la Policía
REUTERS / DANIEL BECERRIL

MADRID, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

Centenars de dones han sortit aquest divendres als carrers al centre de Ciutat de Mèxic per protestar contra la violència sexual exercida per alguns membres de la Policia, després que dues joves al·leguessin per separat que havien estat violades per grups d'agents a la capital mexicana.

La marxa, al crit de "No ens protegeixen: ens violen", va culminar amb incendis en algunes zones de la capital, entre elles una comissaria de Policia a Florència i un monument a la independència de Mèxic. Algunes participants emmascarades també van destruir una parada d'autobús i van danyar diversos vehicles policials.

Grups anarquistes d'encaputxades també van efectuar pintades a la part posterior de l'edifici de la Secretaria de Seguretat Ciutadana, d'acord amb el diari 'El Universal'.

Almenys disset persones van resultar ferides, entre elles 14 policies i dos periodistes.

Els manifestants exigien justícia per a dos adolescents que, segons els informes, van ser víctimes d'agressió sexual. La nit del 3 d'agost, diversos policies van violar una nena de 17 anys quan es dirigia a casa seva. En el segon cas, una jove de 16 anys va dir que un policia la va violar en un museu on treballava com a passant.

El dilluns passat, un grup de dones van llançar brillantina a Jesús Orta, el titular de la Secretaria de Seguretat Pública de Ciutat de Mèxic, a causa d'aquesta cadena d'abusos.

L'alcaldessa de la Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, ha confirmat que sis policies havien estat suspesos durant el transcurs de les investigacions.

A través de xarxes socials, la cap de Govern de la ciutat va publicar un comunicat on va destacar el seu respecte a la majoria de les assistents a la marxa, que van protestar de manera pacífica, per la qual cosa va indicar que estan les portes obertes per al diàleg

Segons dades de l'ONU, dos terços de les dones majors de 15 anys han experimentat algun tipus de violència a Mèxic, i al voltant de 35.000 dones han estat assassinades com a resultat de la violència masclista en els últims 25 anys.