Un dispositiu policial de màxims garantirà la seguretat de les eleccions a Catalunya

Publicat 9/11/2019 10:21:03CET
Els Mossos d'Esquadra tallen l'avinguda Diagonal amb motiu de la visita de la Família Reial
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

Mossos vigilarà tots els col·legis i Policia i Guàrdia Civil donaran suport en un operatiu conjunt

BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

Un dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil garantirà la seguretat i normalitat de les eleccions generals a Catalunya diumenge 10 de novembre, en què la policia catalana té activats tots els efectius disponibles del cos.

Per part de la Policia i la Guàrdia Civil, uns 2.500 agents estaran preparats per actuar a petició dels Mossos, que vigilaran tots els col·legis electorals perquè la jornada transcorri amb tranquil·litat, tal com preveu que passi la policia catalana, que no ha volgut donar cap xifra oficial d'efectius desplegats.

Un binomi de Mossos vigilarà cada punt de votació, i el cos català serà el responsable d'executar el dispositiu 'Urna', si bé estaran en coordinació amb els altres cossos a través del Centre de coordinació operativa (Cecor) a la Conselleria d'Interior per a qualsevol eventualitat.

"MÀXIMA ACTIVACIÓ"

Per fer front a la jornada, la Prefectura dels Mossos, a través del comissari cap, Eduard Sallent, ha ordenat a tots els seus efectius que es preparin per a un escenari de "màxima activació".

Això afecta principalment els agents de la Comissaria General d'Informació i de Mediació, i als antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) i l'Àrea de Regional de Recursos Operatius (Arro).

També està previst que totes les comissaries territorials activin agents per reforçar el patrullatge preventiu als col·legis electorals la nit de dissabte a diumenge.

La policia catalana ha establert que tots els col·legis electorals tinguin vigilància policial, en alguns casos estàtica i en uns altres dinàmica, per monitorizar tots els punts de votació.

VOT AMB TOTAL GARANTIA

Sobre el dispositiu a Catalunya, la ministra portaveu, Isabel Celaá, va explicar que serà l'adequat perquè el dret al vot es faci amb total garantia, assegurant que la jornada transcorrerà "com es deu en una jornada electoral, com ha de ser".

"El Govern español és responsable, igual que la Generalitat, que també és responsable i ha d'acudir al compliment del seu haver de: garantir el normal exercici de la contesa electoral", va dir la portaveu.

En la mateixa línia, els Mossos esperen que la jornada transcorri dins de la normalitat i que sigui "tranquil·la".

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, per la seva banda, va dir que des de la Generalitat han de garantir els drets de tothom, per la qual cosa consideren que ha de ser "compatible manifestar-se i anar a votar" el 10 de novembre.

Així mateix, va assegurar que garantiran que la jornada electoral se celebri amb "normalitat" davant la possibilitat que hi hagi mobilitzacions el dia de reflexió i el mateix dia de les eleccions.

el més llegit

 1. 1

  Cinc detinguts i 36 identificats a Cornellà per enfrontaments entre aficions

 2. 2

  La pujada dels preus de lloguer a Barcelona i a Madrid es moderarà el 2020, segons Anticipa

 3. 3

  La línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà (Girona) ja està plenament operativa

 4. 4

  Un mort i dos ferits en un accident a l'N-340 a Vallirana (Barcelona)

 5. 5

  La Cambra de Terrassa oferirà un servei integral a empreses afectades pel Brexit

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista