Publicat 14/2/2019 17:27:01CET

Un dirigent de Podem retreu a la diputada d'En Comú díscola que votés en contra dels pressupostos

La diputada d'Units Podem, Marta Sibina, al Congrés
CONGRESO - Archivo

Gabriel Rufián defensa la "coherncia" de Marta Sibina i critica l'"esquerra espanyola" per culpar ERC del fracs dels comptes

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari de Comunicació de Podem, Juanma del Olmo, ha retret aquest dijous a la diputada d'En Comú Marta Sibina que aquest dimecres votés a favor de les esmenes de totalitat contra els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), malgrat que el grup confederal d'Units Podem del qual forma part havia decidit oposar-se i permetre que els comptes públics seguissin la seva tramitació.

La diputada catalana, que ja s'ha desmarcat de la línia oficial en anteriors ocasions, va anunciar fa dies que no donaria suport als pressupostos mentre el Govern central mantingui el bloqueig de les tasques humanitries de l''Open Arms' i de l''Aita Mari'.

La picabaralla s'ha produt a Twitter, arran d'un encreuament d'acusacions entre el dirigent de Podem i el diputat d'ERC Gabriel Rufían, que ha comenat amb un missatge del parlamentari independentista criticant l'"esquerra espanyola" per culpar-los del rebuig dels pressupostos.

ENCREUAMENT D'ACUSACIONS AMB RUFIÁN

"Més preguntar-se per qu el vostre votant no se sent representat i es queda a casa i menys culpar un partit amb presos i exiliats polítics pel feixisme que no combateu. Ja prou", ha reclamat Rufián.

El missatge del diputat d'ERC ha rebut la resposta del dirigent de Podem, recordant-li que el que votava en el Ple "era si s'aprovaven els pressupostos més socials de tota la democrcia". "No tenen cap culpa del que ha passat aquests darrers mesos la gent que més necessitava que aquests pressupostos s'aprovessin. Ells són els que ho paguen avui Gabriel. No és just", ha defensat Del Olmo.

"Menys blanquejar un partit que fa 40 anys que traeix la seva gent i més cuidar gent decent com Marta Sibina a qui aparteu i emmordasseu per ser coherent. No us acceptem ni mitja llió. Ens veiem a les urnes, Juanma", ha respost Rufían, esmentant la diputada díscola d'En Comú.

El secretari de Comunicació de Podem ha insistit que seguia sense entendre els motius de la decisió d'ERC i Sibina per no donar suport als pressupostos. "Qu ha guanyat la gent de Catalunya amb el teu vot i el de Marta Sibina aquest dimecres? Per aquí tampoc s'accepten llions Gabriel", ha etzibat.

SIBINA DEFENSA EL SEU VOT

En aquest punt, Sibina ha intervingut en la conversa via Twitter entre els dos diputats, per explicar a Del Olmo que havia votat "en contra de fer costat a un govern que vulnera els Drets Humans i provoca la mort de nens, homes i dones al mar". "Els DDHH no són negociables. Ho diu el programa electoral amb el qual em vaig presentar a les eleccions.", conclou el seu missatge.

"Ahir es votaven els pressupostos. Et vas equivocar de dia, ahir no es votava aix, a més jo estic d'acord també amb el que dius, no confonguis. El teu vot ahir decidia (entre moltes altres coses) una partida de 800 milions per a ajuda a la dependncia, que ara no arribar", ha recriminat a continuació el dirigent lila a Sibina.

La diputada d'En Comú ha continuat la picabaralla, preguntant a Del Olmo si ell "donaria suport a un govern que prengui decisions per facilitar l'assassinat de dones a mans de les seves parelles". "Jo no ho faria mai, encara que destini 800 milions a dependncia", ha postillat, sense obtenir cap resposta del dirigent de Podem.