Publicat 26/12/2019 16:51

El director de la Policia felicita el Nadal amb una foto a la Prefectura que l'independentisme vol tancar

Felicitació nadalenca del director de la Policia, Francisco Pardo.
EUROPA PRESS

La postal mostra una escena de l'afecte de molts ciutadans a la seu de Barcelona i inclou un article de la Constitució

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat el Nadal amb una postal a la portada de la qual es reprodueix una fotografia que mostra una escena de l'afecte dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura Superior de Barcelona després dels incidents que van protagonitzar grups independentistes disconformes amb la sentncia del Tribunal Superior que condemnava els líders del procés.

La fotografia mostra una nena d'esquena que abraa una agent de la Policia Nacional després d'entregar-li un ram de flors. De fons es veu un altre policia vestit d'uniforme que somriu i diversos dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura de Via Laietana, un dels punts de més virulncia en les protestes contra la sentncia del Suprem i edifici que els partits independentistes volen tancar per convertir-lo en un museu de la repressió franquista.

La imatge data del 20 d'octubre, sis dies després que es conegués la sentncia judicial que va desencadenar les primeres protestes a l'Aeroport del Prat dels convocats per Tsunami Democrtic. El caire violent de la protesta es va mantenir durant uns dies, en qu es van aixecar barricades, es van cremar contenidors i es van llanar nombrosos objectes --alguns d'incendiaris-- contra els antiavalots de la Policia i dels Mossos d'Esquadra.

ARTICLE DE LA CONSTITUCIÓ

La postal nadalenca que signa Francisco Pardo Piqueras inclou un text entre cometes amb l'article 104.1 de la Constitució espanyola del 1978: "Les forces i cossos de seguretat, sota la dependncia del Govern espanyol, tindran com a missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana".

Durant els dies d'aldarulls a Barcelona, el Govern central va constituir un gabinet de crisi i comandaments de la Policia, la Gurdia Civil i els Mossos que van seguir els incidents des d'una mateixa sala de coordinació (CECOR). El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el mateix director de la Policia es van desplaar a Barcelona i es van interessar pels policies de la Prefectura de Via Laietana.

Al novembre, una proposta d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona va demanar que la Policia abandonés el 43 de Via Laietana, una proposta que va comptar amb el suport del PSC, de BComú i JxCat, i el rebuig de Cs, el PP i BCN Canvi. La ministra portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va obrir poc després la porta al fet que aquest cos canvi de seu a la capital catalana en ser preguntada després del Consell de Ministres sobre la iniciativa de convertir l'edifici en un museu de la repressió franquista.

"La Policia Nacional es quedar a la ciutat de Barcelona", va assegurar la ministra, que tot seguit va matisar que "una altra cosa és que com deia Collboni --amb referncia al primer tinent d'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, del PSC-- es pugui localitzar un millor assentament per a la Policia". "Per es quedar a la ciutat de Barcelona", va afegir.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés