Publicat 25/03/2015 19:23

El director de l'OAC defensa la seva número 2 i només la cessaria si hi ha proves que és corrupta

Constata que li toca a ell proposar noms i al Parlament aprovar els nomenaments

BARCELONA, 25 març (EUROPA PRESS) -

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha defensat aquest dimecres la seva adjunta, Maite Masià, i ha subratllat que només la cessaria "el mateix dia" en el cas de disposar de proves que ha incorregut o està relacionada amb un cas de corrupció.

Així s'ha pronunciat en la seva compareixença davant de la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament després que tots els grups, excepte PSC i CiU, hagin qüestionat el nomenament de Masià, exdirectora de l'Institut Català de l'Energia (Iaec) i la qual el seu nom apareix en les gravacions telefòniques de Sergi Alsina per la trama de les ITV.

Davant de les crítiques de Gemma Calvet (ERC) que el nomenament no respecta els criteris de designació perquè la llei estableix que no pot estar ni haver estat en càrrecs públics, De Alfonso ho ha negat després d'assegurar que només seria incompatible si exercís actualment alguna d'aquestes responsabilitats en l'administració.

A més de recordar que l'anterior president de l'OAC va nomenar Masià com a cap de l'àrea d'universitats, ha explicat que ella i dues persones més li van demanar la possibilitat de ser directors adjunts, una terna que va traslladar al conseller de Justícia, Germà Gordó, malgrat que "no en va proposar cap".

De les tres persones, ha precisat, una es va descartar i una altra va deixar l'Oficina Antifrau, pel que va quedar només el currículum de Masià i va ser la proposta de nom que va fer al Parlament.

NEGA PRESSIONS

"A mi em correspon proposar, el nomenament els correspon a vostès. El que m'estranya és que no la cridessin a comparèixer abans de ser nomenada, així que s'ha aprovat i ja està", ha ressaltat, descartant així que rebés suggeriments o pressions per la seva designació en resposta al diputat d'ICV-EUiA David Companyon.

"Si se li passa pel cap aquesta possibilitat, li dic que ens veiem als tribunals. Això excedeix del seu àmbit. No li consento que pensi que he comès un delicte de prevaricació o suborn", ha exclamat, i ha aprofitat per constatar que no ha militat en cap partit i que tampoc vol fer-ho en el futur.

Ha deixat clar que cessaria Masià si tingués proves que està vinculada o ha col·laborat en algun cas de corrupció: "No esperaria l'endemà. La mateixa tarda li faria saber que ja no forma part de l'OAC".

"TRANQUIL" AMB MASIÀ

De Alfonso, que ha parlat amb la directora adjunta, ha declarat estar tranquil i ha assegurat que ella també ha d'estar-ho perquè "no hi ha res", i ha recordat als grups que no està imputada, a més de retreure'ls que sembrin ombres de dubte sobre la seva número dos.

Des del PP, Fernando Sánchez l'ha advertit que la designació de Masià no ajuda a confiar en el paper que ha de jugar l'OAC, i Carina Mejías (C's) no veu cap justificació en el nomenament i li sembla que "és algú que s'ha col·locat perquè determinats casos de corrupció que puguin afectar el Govern de CiU s'intentin silenciar".

Lluís Corominas (CiU) ha retret als grups que hagin protagonitzat una "comissió de control" a De Alfonso en comptes de centrar-se en l'ordre del dia previst, en el qual el director de l'OAC havia d'explicar els criteris i procediments de tramitació de les denúncies presentades a l'entitat, alguna cosa que sí ha fet el diputat del PSC Maurici Lucena.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés