Publicat 17/01/2016 12:30CET

Direcció i sindicats de Seat comencen a negociar el conveni col·lectiu

El comitè d'empresa reclama augments salarials i recorda que es pot prorrogar l'antic conveni fins al 2018

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La direcció i el comitè d'empresa de Seat han constituït aquesta setmana la taula de començament del procés de negociació del dinovè conveni col·lectiu de la companyia de Martorell (Barcelona), que abraçarà el període 2016-2020.

Segons ha informat a Europa Press el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, tots els membres de la taula han acceptat renovar Salvador Álvarez --director general de Relacions Laborals de la Generalitat durant el tripartit-- com a president de la comissió negociadora, i la primera reunió tindrà lloc el 28 de gener.

Carnero ha explicat que la intenció d'UGT --sindicat majoritari-- és poder arribar a una plataforma sindical única, és a dir, una proposta consensuada per part dels sindicats, cosa que no es va aconseguir en la negociació de l'anterior conveni, ja que CGT no es va sumar a la proposta d'UGT i CCOO.

Els sindicats no tindran encara la seva proposta en la primera reunió de negociació, ja que cada organització haurà de consensuar primer les seves posicions en les seves respectives assemblees d'afiliats.

Carnero ha explicat que els sindicats plantejaran un augment salarial per als treballadors de l'automobilística, i ha assenyalat que, si la direcció no l'accepta, hi ha la possibilitat de prorrogar el conveni actual perquè preveu una ultraactivitat de tres anys.

Ha afirmat que els sindicats plantejaran la necessitat d'incrementar també els beneficis socials, i ha indicat que no tenen inconvenient a parlar també de productivitat, competitivitat i flexibilitat.

ANTERIOR CONVENI

L'anterior conveni 2011-2015 va introduir mesures de flexibilitat per adequar la factoria de Martorell (Barcelona) a futurs augments de producció, amb torns addicionals els caps de setmana, i va incorporar també una remuneració addicional per la millora dels resultats de la companyia, de manera que la plantilla rebés una paga de fins a 500 euros anuals si s'aconseguien els objectius fixats en resultat operatiu, productivitat i qualitat.

El text, que es va pactar el gener del 2012 sota la presidència de James Muir, establia també un pla de jubilacions parcials amb contracte relleu, una aportació econòmica per part de la companyia al pla de pensions dels treballadors, i un programa de 'leasing' de vehicles.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés