Publicat 11/3/2019 16:42:09 +01:00CET

La direcció del PSOE demana responsabilitat a les federacions per no crear conflictes amb les llistes

José Luis Ábalos
PSOE

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La direcció federal del PSOE ha demanat aquest dilluns responsabilitat a les federacions regionals per no crear conflictes per la configuració de les llistes al Congrés i al Senat de les properes eleccions generals del 28 d'abril.

En roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, el secretari d'Organització i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha reconegut "discrepncies" amb algunes de les propostes de llistes remeses des d'algunes províncies, com és el cas de Sevilla, Crdova, Cadis, Almeria, Saragossa, Terol, Palncia i Lleó.

Aquest dijous passaran per Ferraz els secretaris d'Organització del PSOE d'Aragó i Andalusia, abans que la Comissió Federal de Llistes faci els canvis que cregui convenients en les llistes propostes, que haur de ratificar el Comit Federal del proper 17 de mar, l'rgan que té l'última paraula en matria de llistes electorals.

A les províncies andaluses, no hi ha problemes amb el fet que els ministres encapalin les llistes, sinó amb alguns membres de l'Executiva de Pedro Sánchez que no figuren en els llocs de sortida, on s'han collocat persones properes a Susana Díaz, que previsiblement Ferraz sacrificar a favor dels primers.

Problemes similars es repeteixen en altres províncies, on les propostes remeses a Ferraz no estan encapalades per les persones que voldria Ferraz, com és el cas de Palncia o Lleó, per exemple. En altres llocs les discrepncies no romanen en qui encapala la llista, sinó en els llocs següents.

Preguntat per aquestes diferncies, Ábalos ha mirat de restar-hi importncia i s'ha mostrat convenut que l'eventual modificació de les llistes pels rgans federals no es traduir en una desmobilització de la militncia, que est molt motivada.

ALTRES COMICIS EN NOMÉS UN MES

A més, el secretari d'Organització ha assenyalat que confia que en totes les federacions siguin "prou responsables" perqu després del 28 d'abril arribaran els comicis municipals i autonmics del 26 de maig, per la qual cosa no interessa a ningú donar una imatge de divisió i enfrontament en aquests moments.

Ábalos ha subratllat que no recorda un moment tan propici per al PSOE davant una convocatria electoral, amb la possibilitat de fer un "relat nítid" enfront d'una dreta que mai abans havia estat tan fragmentada.

El 'número tres' del PSOE ha volgut deixar clar que la direcció federal del partit i els membres del Govern central han de tenir presncia en el grup parlamentari, la qual cosa pot ser compatible amb el fet de respectar les propostes arribades dels rgans provincials, per la prioritat és que el Grup Parlamentari, sobretot al Congrés, estigui tan alineat com sigui possible amb la direcció federal del partit.