Publicat 11/4/2019 12:51:59 +02:00CET

La direcció de CaixaBank retira les extincions foroses de l'ERO

Economia/Finances.- L'adrea de CaixaBank retira les extincions foroses de l'ERE
CAIXABANK - Archivo

MADRID, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

La direcció de CaixaBank ha accedit a retirar les extincions foroses de l'Expedient de Regulador d'Ocupació (ERO) que escometr en el marc del seu nou Pla Estratgic 2019-2021 si la negociació finalitza amb acord per a la resta de mesures, segons han informat els sindicats.

A l'inici de la quarta reunió formal de la taula negociadora de l'ERO, la direcció del banc ha entregat un esborrany de propostes que no incloa les extincions, per que contemplava el tancament de sucursals, l'extensió de les oficines Store i la mobilitat geogrfica forosa.

Després d'una anlisi del que han exposat els sindicats, ha afirmat que pot haver-hi "un marc raonable d'acord" en algunes propostes, per la qual cosa ha renunciat a aplicar les extincions foroses.

Aquesta mesura, que suposa un avan en la negociació, est condicionada al fet que s'arribi a un acord per a la resta de mesures "en els millors termes".

Des de la plataforma Unió Sindical han valorat positivament aquest compromís de la direcció, que suposa deixar "una via oberta per a la negociació" d'un procés que contempla la reducció del 18% de la xarxa d'oficines, la qual cosa, com a conseqüncia, afectar 2.157 treballadors.

La propera reunió se celebrar el 24 d'abril a Madrid i, segons el que est fixat fins ara, el període formal de negociacions de l'ERO s'estendr fins al 8 de maig.