Publicat 4/4/2019 13:14:04 +02:00CET

La direcció de CaixaBank accedeix a "mirar de replantejar" l'obligatorietat de les extincions de l'ERO

Entrada Oficina de CaixaBank
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La direcció de CaixaBank "mirar de replantejar" l'obligatorietat de les extincions i valorar la resta de peticions dels sindicats en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometr l'entitat.

Així ho han comunicat els sindicats després de la segona taula negociadora del procés formal de l'ERO que s'ha celebrat aquest matí a Madrid.

En principi, la direcció ha proposat que la mobilitat es cobreixi primer amb un procés voluntari i després amb un procés forós el criteri del qual seria "més proximitat" del treballador al lloc a cobrir".

Durant la trobada, les organitzacions sindicals han sollicitat formalment que es retiri la proposta de 100 tardes per a gestors i l'obertura d'oficines els dimarts a la tarda.

Així mateix, la plataforma d'Unió Sindical CaixaBank ha comunicat que est elaborant una contraproposta de mesures que estarien disposades a abordar "sempre que" s'eliminin les mesures foroses.

La direcció ha accedit a "mirar de replantejar" l'obligatorietat de les extincions, que ser valorada juntament amb la resta de mesures proposades pels sindicats el proper 27 d'abril, amb les quals no hi hauria acomiadaments ni mobilitats foroses.

La tercera reunió formal de l'ERO se celebrar el proper 10 d'abril a Barcelona. Segons el que es va acordar en l'última trobada, el procés s'estendr fins al 8 de maig.

En la jornada d'aquest divendres 5 d'abril, els sindicats han cridat els treballadors del banc a concentrar-se a les onze del matí a les portes dels seus centres de treball, coincidint amb la celebració de la junta general d'accionistes de l'entitat financera.

MESURES SOBRE LA TAULA

L'ERO s'emmarca en el nou Pla Estratgic 2019-2021 del banc, que preveu escometre una reducció del 18% de la xarxa d'oficines que, com a conseqüncia, afectar 2.157 persones.

Actualment, sobre la taula de negociació hi ha acomiadaments collectius, modificacions de les condicions de treball i mobilitat geogrfica. La direcció vol ampliar les oficines de jornada partida fins a 800, augmentar la plantilla inTouch fins a 2.000, augmentar les oficines unipersonals fins a 515 i ampliar l'horari d'atenció al públic i el nombre de tardes dels gestors.

Així mateix, la direcció pretén ampliar el període de consolidació de les categories en oficines i eliminar la figura del sotsdirector o segon responsable en oficines de tres treballadors o menys, segons han informat els sindicats.