Publicat 14/10/2019 16:13:28CET

La Diputació de Lleida demana amnistiar tots els condemnats de l'1-O

Els vicepresidents de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre i Estefanía Rufach, llegeixen una declaració institucional contra la sentència del procés independentista
DIPUTACIÓN DE LLEIDA

LLEIDA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Els vicepresidents de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre i Estefanía Rufach, han llegit aquest dilluns una declaració institucional després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del judici de l'1-O i han reclamat "l'amnistia per a totes les persones condemnades".

"És injusta i desproporcionada, i també és una mostra que la democràcia a Espanya mostra símptomes inequívocs d'estar tocada de mort", segons un comunicat de la corporació provincial sobre la declaració.

"Tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte. Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte", apunta la institució.

La Diputació ha suspès totes les seves activitats d'aquest dilluns i ha convocat un ple extraordinari de rebuig a la sentència: se celebrarà aquest dimarts per votar una moció que compta amb el suport dels partits de govern, ERC i JxCat, i també de la diputada d'EnComúPodem, a l'oposició.

El president de la Diputació, Joan Talarn, que no ha assistit a la lectura de la declaració perquè s'ha desplaçat a Barcelona per assistir a la declaració insitucional del president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que "no hi ha sentència justa que no sigui l'absolució".

En un tuit recollit per Europa Press, Joan Talarn escriu: "No hi ha sentència justa que no sigui l'absolució. El que ha culminat avui el Tribunal Suprem espanyol és un atac sense precedents a les llibertats d'un poble".