Publicat 14/01/2015 12:45

La Diputació de Barcelona llança un pla d'ocupació per a la indústria local dotat amb 2 milions d'euros

Salvador Esteve
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha presentat aquest dimecres un pla d'ocupació per a la industrial local que preveu la inversió de dos milions d'euros i està destinat especialment a aturats de llarga durada, joves o majors de 45 anys.

El pla subvencionarà projectes d'entitats locals per a contractes en el sector industrial, i s'ha presentat en roda de premsa durant un acte al qual han assistit els presidents de les patronals Pimec i Cecot, Josep González i Antoni Abad, com a mostra de compromís de la col·laboració públicoprivada en aquest projecte.

Esteve ha remarcat que, en temps de crisi, "quan el model econòmic s'ha decantat massa cap al sector financer", moltes indústries relocalitzen la seva activitat als llocs d'origen, però ja no són les mateixes que quan se'n van anar, sinó que ara busquen un valor afegit i inverteixen en R+D+I.

Aprofitant aquesta tendència i "sent conscients dels reptes que han d'afrontar els ajuntaments", el pla pretén impulsar l'ocupació local amb un pla des d'aquest mes fins al 31 d'agost del 2016, per pal·liar uns índexs d'atur que a la província afecten 431.053 persones, el 19,1% de la població, el 48% dels quals són aturats de llarga durada, el 50% majors de 45 anys i el 24% menors de 34.

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, que ha participat amb la ponència 'La sortida de la crisi és a la indústria", ha dit que aquests índexs no es recuperaran de manera immediata quan es reactivi l'economia, pel que ha secundat el pla, ja que "com més dura la recessió prolongada, menys probabilitat hi ha que una persona aturada pugui tornar a incorporar-se al sistema laboral".

EL COMPROMÍS DEL PLA

El pla s'emmarca en el triple compromís de la Diputació amb persones en situació vulnerable: el compromís amb la lluita contra l'atur i amb les persones en emergència social; amb el món empresarial, per crear estratègies més enllà del curt termini; i amb el món local, per a la formació i la creació d'ocupació.

S'ha posat el focus en el sector industrial perquè no es considera un vestigi, sinó que encamina la societat cap al futur amb les noves tecnologies, "que no estan renyides amb l'experiència" i la tradició catalana.

Els sol·licitants i receptors de les subvencions seran les entitats locals de la demarcació de Barcelona, i seran compatibles amb qualsevol altra subvenció o ajuda concedida per altres administracions o ens públics o privats.

El termini de presentació de sol·licituds acabarà dos mesos després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOPB); s'hi podran acollir entitats amb com a mínim 30.000 habitants, i de menys de 30.000, mancomunadament o mitjançant agrupació territorial; i va destinat a persones amb un nivell mínim d'estudis d'ESO o equivalent, i a aturats inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els projectes s'han de construir des de la premissa de la concertació i la participació d'agents públics i privats, i requereixen de la participació i la implicació del sector empresarial que desenvolupi l'activitat social seleccionada i incorpori les necessitats de les empreses del territori.

Es prioritzaran les activitats industrials ubicades en sistemes productius locals, ja que la Diputació veu més possibilitats d'inserció laboral en un entorn territorial concret, on les persones que s'hi ubiquin pertanyin a la mateixa branca de l'activitat industrial.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés