Publicat 12/4/2019 14:56:23 +02:00CET

El Diplocat reprn la seva activitat després que el Govern espanyol el tanqués amb el 155

El Diplocat reprn la seva activitat després que el Govern ho tanqués amb el 155
@DIPLOCAT

Laura Foraster ser la seva secretria general

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Diplomcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha anunciat aquest divendres que reprn la seva activitat un dia abans que es compleixi el primer aniversari de l'"intent de liquidació" que el Govern central va promoure amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En un comunicat, ha explicat que Laura Foraster ser la seva secretria general i que tindr el suport de 39 membres que formen part de l'organisme, des de la Generalitat i altres institucions públiques fins a organitzacions sindicals, empresarials, universitats i altres entitats socials i esportives.

Foraster ha detallat que en aquesta nova fase el Diplocat "continuar sent una eina de país, plural i transversal, al servei de la internacionalització", i ha informat que la seva primera campanya ser per promocionar internacionalment la Diada de Sant Jordi.

Així, l'organisme convidar el 23 d'abril 11 periodistes estrangers procedents d'Alemanya, Itlia, Grcia, Eslovnia, el Regne Unit, Estnia i Letnia, a viure l'ambient de Barcelona en directe, i per les xarxes informar en angls sobre els detalls de la festivitat.

A més, el 3 de maig organitzar a Barcelona un seminari sobre la diplomcia pública en l'era digital, per aclarir qu és i qu no és aquest tipus de diplomcia, comparar els models que existeixen i analitzar els casos de bones prctiques.

Aquest seminari l'obrir amb una conferncia inaugural el catedrtic de Diplomcia Pública de la Universitat del Sud de Califrnia (USC) Nicholas Cull, i es presentaran i es compararan els casos de Gran Bretanya, Espanya i la Unió Europea.

NO HA DEIXAT D'EXISTIR

En el mateix comunicat, el Diplocat aclareix que, malgrat l'intent de "liquidació", des d'un punt de vista jurídic el consorci no ha deixat d'existir mai, encara que el personal va ser acomiadat i l'activitat que es feia sí que es va frenar durant mesos.

El Govern catal va acordar reactivar el Diplocat en una reunió el 12 de juny del 2018, i en aquest temps s'han anat posant les bases perqu comencés a treballar de manera definitiva aquest divendres.

El 12 d'abril del 2018, data de la qual es compleix un any aquest dissabte, diversos agents de la Gurdia Civil van escorcollar la seva seu per l'ordre del jutjat 13 de Barcelona, que investigava l'organisme per la seva presumpta vinculació amb el pagament d'observadors internacionals per l'1-O.