Publicat 13/4/2019 13:15:09 +02:00CET

Dimiteix l'influent cap dels serveis de Seguretat i Intel·ligència del Sudan

Reparto de ayuda en Sudán del Sur
WORLD VISION - Archivo

MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

El cap dels serveis de Seguretat i Intelligncia del Sudan (NISS), Salá Abdalá Mohamed Salé, comunament conegut com 'Salá Gosh', ha dimitit per la pressió exercida pels manifestants que exigeixen un canvi radical en la cúpula de poder del país afric, de la qual Salé era un dels seus membres més destacats, segons ha informat aquest dissabte la televisió estatal sudanesa.

'Gosh' va dirigir el servei entre 2004 i 2009. Va exercir com a assessor de seguretat de l'expresident Omar al-Bashir, derrocat en aquestes protestes, durant dos anys abans de ser detingut el 2012, acusat d'"incitar al caos", d'"atacar alguns líders i de difondre rumors sobre la salut del llavors mandatari. Va ser alliberat el 2013 i reincorporat al febrer de 2018.

El New York Times va informar el 2005 que els serveis d'Intelligncia havien perms a Gosh que visités el país per exercir d'assessor amb CIA en recompensa per la cooperació del Sudan en la investigació sobre l'organització terrorista Al-Qaeda i el paper que van exercir els seus collaboradors africans en els atacs de l'11 de setembre de 2001.