Publicat 26/8/2020 22:51:46 +02:00CET

Dimiteix el comissari europeu de Comerç, Phil Hogan, després de la polèmica per saltar-se les restriccions del Covid-19

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El comissari europeu de Comerç, Phil Hogan, ha dimitit aquest dimecres a la nit després de la polèmica per saltar-se les restriccions imposades per frenar la pandèmia de coronavirus durant les seves vacances a Irlanda, el seu país natal.

Segons ha revelat Peter Power, portaveu de Hogan, a l'agència de notícies DPA, el comissari es troba en el punt de mira des que es van difondre una sèrie d'informacions sobre la seva assistència en plena pandèmia a un esdeveniment de la Societat de Golf del Parlament (Oireachtas) al costat d'altres 80 persones, un escàndol ara conegut al país com 'Golfgate'.

Fa tan sols un dia, els líders dels tres partits de la coalició de Govern a Irlanda van assenyalar que la preocupació sobre la conducta de Hogan "continuava" malgrat les explicacions ofertes pel mateix. És més, el líder del Partit Verd, Eamon Ryan, va anar un pas més enllà i va assegurar que "el Govern havia perdut la confiança en el comissari".

Hogan va donar a conèixer els seus moviments durant la seva estada a Irlanda i va explicar que el trasllat entre comtats, entrant en alguns que es trobaven confinats, es devia a raons justificades.

Poc després va sortir a la llum que va ser parat per la Policia per usar el seu telèfon mòbil mentre conduïa, mentre que les últimes informacions apunten a que no va guardar estrictament la quarentena de 14 dies en arribar a Irlanda i, el mateix dia que va aterrar, va sopar amb dues persones en un restaurant.

Contador