Publicat 16/05/2021 16:02CET

El dimecres 19 serà l'últim dia per poder optar als dividends de CaixaBank i Mapfre

MADRID, 16 maig (EUROPA PRESS) -

Dimecres vinent 19 de maig serà l'últim dia per poder optar als dividends de CaixaBank i Mapfre, que totes dues empreses abonaran el dilluns 24 de maig.

Tant la junta d'accionistes de CaixaBank com la de Mapfre han establert el proper 20 de maig com la data a partir de la qual les accions cotitzaran sense dret a dividend (data exdividend), de manera que dimecres serà l'últim dia per optar a aquesta retribució.

Divendres, 21 de maig, es determinaran els titulars que poden exigir el dividend (o 'record day'), mentre que el pagament del dividend s'efectuarà dilluns següent, el 24 de maig.

En el cas de CaixaBank, els accionistes van aprovar aquest passat divendres la distribució d'un dividend en efectiu, amb càrrec al 2020, de 0,0268 euros per acció. En total, es destinaran a dividends 216,09 milions d'euros.

Aquest dividend suposa un 'pay-out' (percentatge de benefici destinat a dividends) equivalent al 15% del resultat consolidat proforma de CaixaBank i Bankia en l'exercici 2020, en línia amb les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE).

Es tracta del primer dividend després de la fusió de CaixaBank i de Bankia. Totes dues entitats es van comprometre a no repartir dividends fins que culminés el procés. Ara que ja s'ha produït l'operació, els accionistes del nou grup, tant els procedents de Bankia com els de CaixaBank, rebran el dividend.

Pel que fa a Mapfre, els accionistes van acordar repartir un dividend complementari de l'exercici 2020 de 0,075 euros bruts per acció que es pagarà el proper 24 de maig. D'aquesta manera, el dividend total corresponent ascendirà a 0,125 euros per acció.

A finals d'octubre del 2020, ja es va avançar part d'aquest dividend per un import de 0,05 euros per acció. En total, l'asseguradora destinarà a pagar als seus accionistes un total de 385 milions d'euros amb càrrec a resultats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés