Publicat 11/09/2014 13:30

Boadella diu que la 'V' no és de victòria, sinó de "vergonya"

El dramaturgo Albert Boadella
EUROPA PRESS

MADRID, 11 set. (EUROPA PRESS) -

El dramaturg català establert a Madrid Albert Boadella considera que la 'V' amb la qual els independentistes celebraran aquest dijous la Diada no és com a símbol de victòria, sinó de "vergonya".

A més, creu que existeix una possibilitat "molt factible" que Catalunya s'independitzi, segons ha subratllat en declaracions a RNE recollides per Europa Press, i ha afegit que hi ha una "enorme responsabilitat" des dels diferents governs d'Espanya perquè per interessos electorals o per la por de defensar la nació "s'ha deixat fer" a Catalunya.

"Un dia hi va haver algú, un president que va dur que el que sortiria del Parlament seria acceptat de manera absoluta, com si el parlament espanyol no tingués cap importància", ha criticat referint-se a José Luís Rodríguez Zapatero, i ha lamentat que des d'aquest moment "un obre una bretxa possible" que els independentistes han buscat des de la Guerra de Successió del 1714, com el seu "gran oportunitat".

"ÉS COM SI CELEBRÉSSIM L'1 D'ABRIL DEL 1939"

En aquest sentit, Boadella ha assenyalat que no acostuma a celebrar "derrotes ni guerres civils" perquè, segons ha explicat, l'11 de setembre se celebra "una guerra civil entre espanyols". "És com si celebréssim l'1 d'abril de 1939, el mateix", ha criticat.

En tot cas, ha assenyalat que cal reflexionar "profundament" sobre Catalunya perquè conviuen unes generacions "adoctrinades" tant per les escoles, com pels mitjans de comunicació. "És molt difícil lluitar contra això i complicat tallar aquesta deriva", ha advertit, mentre assenyala que en casos "més puntuals i precisos" com el cas de la consulta sobiranista datada per al 9 de novembre n'hi ha prou amb "aplicar la Llei".

Boadella ha sostingut que "sempre s'està a temps quan no ha esclatat el pitjor del conflicte" i lamenta que un dels problemes de Catalunya és que des del final de la Dictadura no ha sentit el que és la pertinença a un Estat perquè ho ha sentit "a través d'un intermediari", els diferents governs catalans.

"(A Espanya) estem en una democràcia, cosa que no succeeix exactament allà (a Catalunya) perquè els nacionalistes no coordinen molt bé amb la democràcia perquè es dilueixen", ha denunciat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés